Logo
betting-nieuws

De NOS neemt je zondag mee terug naar het dramatische EK van 2000


Het Europees kampioenschap voetbal had dit weekend, verspreid over 12 landen in Europa, van start moeten gaan. Het toernooi is verplaatst naar volgend jaar, maar om toch iets van het EK-gevoel te hebben dit weekend, zendt de NOS het toernooi van 2000 uit. Destijds was Nederland samen met België gastland. Bondscoach Frank Rijkaard had de beschikking over een uiterst talentvolle lichting voetballers. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De Ajax-talenten die in 1995 de Champions League wonnen, waren in 2000 volwassen topspelers. Egdar Davids, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert waren de blikvangers van het team. De verwachtingen waren hooggespannen, zeker omdat Nederland een van de gastlanden was. 

In de groepsfase voldeed het Nederlands elftal aan haar plicht. Alle duels werden gewonnen, maar Rijkaard was nog wel zoekende naar de juiste formatie. Daar was in de kwartfinale tegen Joegoslavië weinig van te merken. Zonder veel problemen werd het land met 6-1 aan de kant gezet. Vervolgens wachtte Italië in de halve finale. Een land van een ander kaliber. Oranje had in de groepsfase weliswaar tegen Frankrijk gespeeld, maar dat was de laatste poulefase. Alle Franse sterren bleven tijdens dat duel op de bank. 

De halve finale tegen Italië, in destijds nog de Amsterdam Arena, ging de geschiedenisboeken in als een van de meest bizarre wedstrijden van het Nederlands elftal. In de reguliere speeltijd kreeg Oranje maar liefst twee strafschoppen toebedeeld. Frank de Boer en Patrick Kluivert faalden echter. De Italianen weigerden de verdedigende stellingen te verlaten en sleepten er na verlenging een strafschoppenserie uit. Daarin waren de Italianen een stuk koelbloediger. De Boer miste opnieuw, Bosvelt zag ook zijn inzet worden gekeerd door Toldo en Jaap Stam schoot de bal de Arena uit. 

De uitzending over het bijzondere EK begint zondag om 15.00 uur op NPO 1. 

keeper-nodig-in-brazilie-is-er-nu-een-uber-voor-keepers
betting-nieuws

Keeper nodig? In Brazilië is er nu een 'Uber' voor keepers

Voetbal is de meest beoefende sport ter wereld. Het gemak waarmee het spelletje kan worden gespeeld,...

Lees meer