Logo
betting-nieuws

Bookmakers voorlopig nog niet zichtbaar op shirts in La Liga


Wedkantoren en voetbal zijn onmiskenbaar met elkaar vervlochten. Veel van die bookmakers hebben hun bedrijf verbonden aan een voetbalclub. In de Premier League prijkt op meer dan de helft van de shirts een naam van zo'n wedkantoor. Ook in de Spaanse competitie, die donderdagavond weer is begonnen, hebben veel clubs een bookmaker als hoofdsponsor, alleen zijn die voorlopig nog niet zichtbaar op de shirts. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

En dat heeft alles te maken met de coronacrisis en de gevolgen daarvan. In Spanje is namelijk nog steeds sprake van de noodtoestand. Deze loopt af op 21 juni. Ten tijde van de noodtoestand verbiedt de Spaans regering reclame voor gokken. De regering staat slechts vier uur per dag, van 13.00 tot 17.00 uur, reclame toe voor de gokbranche. Zodoende speelt een aantal clubs uit La Liga zonder shirtsponsor de komende wedstrijden. Het gaat om Valencia, Alavés, Leganés, Granada, Mallorca, Sevilla, Osasuna en Levante. 

In plaats van de namen van grote wedkantoren, wil de Spaanse competitie op de prominente plekken reclame maken voor het toerisme. Aangezien er miljoenen voetballiefhebbers wereldwijd naar La Liga kijken ziet men haar kans schoon om via deze weg te laten zien dat Spanje weer open is voor toeristen. Het grootste deel van de Spaanse bevolking is hier afhankelijk van. Het voetbal draagt op deze manier dus ook bij aan de wederopbouw van de economie. 

De campagne die door de Spaanse regering is gestart om toeristen weer naar het land te lokken heet 'Safe Sport, Safe Tourism'. Aan die campagne is de hashtag #SpainAwaitsYou verbonden. In de eerste speelronde van La Liga sinds de coronapauze zal er veel aandacht zijn voor de toerismesector via reclameborden, tv-commercials en andere uitingen. 

Vanaf 1 juli gaan de grenzen weer open in Spanje voor toeristen. In korte tijd moet het land het vertrouwen van de toeristen zien te herwinnen. La Liga denkt ook alweer na over het spelen mét publiek. In de eerste fase van dat plan zou een stadion voor een derde gevuld mogen worden, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden.