Logo
betting-nieuws

Waarom Sevilla de stadsderby van Real Betis wint


In Spanje wordt de competitie hervat met een schitterend affiche. Alle ogen zijn vanavond gericht op de derby van Sevilla. Het Ramon Sanchez-Pizjuan blijft leeg, maar er is bijna geen betere manier om weer te beginnen met twee clubs die elkaar het leven zuur willen maken. Wie heeft de beste papieren voor een overwinning in deze clash? 

Ondanks dat Sevilla er prima voor staat in La Liga, de huidige derde plek geeft recht op Champions League-deelname, heeft trainer Julen Lopetegui al de nodige druk ervaren. Een deel van de supporters pruimt het voetbal niet van Lopetegui. Toen Sevilla in januari verloor van tweededivisionist Miranda in de Copa del Rey, werd de vraag gesteld of Lopetegui nog wel de juiste man op de juiste plek is. Sinds die uitschakeling in de Spaanse beker presteert Sevilla wisselvallig. 

In de competitie werd er twee keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Daar kwam ook nog de teleurstelling van het resultaat tegen het Roemeense Cluj over heen in de Europa League. De ploeg ging weliswaar door, maar dat ging niet op de wijze zoals de kritische Sevilla-supporters het graag zien. Door een 1-1 gelijkspel in Roemenië en een doelpuntloos gelijkspel in Spanje, wist Sevilla door te stoten naar de volgende ronde. 

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Lucas Ocampos

14

0 2

Luuk de Jong

6

0 3

Munir El Haddadi

5

0 4

Youssef En-Nesyri

4

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 3

Atletico Madrid

36

17

15

4

66

0 4

Sevilla FC

36

18

12

6

66

0 5

Villarreal

35

17

6

12

57

Wedstrijdvorm

Leganés

0-3

Sevilla FC

Sevilla FC

1-0

Eibar

Athletic

1-2

Sevilla FC

Sevilla FC

2-0

Mallorca

Het groen-witte deel van de stad moet dit seizoen genoegen met een plek in de middenmoot van hun favoriete club. Real Betis kent een zeer wispelturig seizoen. Zo werd er voor de coronapauze met 2-1 gewonnen in eigen stadion van Real Madrid. Echter, de zes wedstrijden daarvoor leverden allen geen overwinning op. Real Betis kan pieken, maar stelt nog vaker teleur. 

Eén opvallend feit: Real Betis bleef dit seizoen ongeslagen tegen De Koninklijke. In Madrid werd de thuisploeg op 0-0 gehouden. De problemen voor Betis liggen met name achterin. Na Espanyol en promovendus Mallorca heeft het team de meeste doelpunten tegen: 43 in 27 duels. 

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Loren

9

0 2

Joaquín

8

0 3

Nabil Fekir

7

0 4

Sergio Canales

6

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

12

Levante

36

12

7

17

43

13

Real Betis

36

10

11

15

41

14

Valladolid

36

8

15

13

39

Wedstrijdvorm

Real Betis

0-2

Villarreal

Celta

1-1

Real Betis

Real Betis

3-0

Osasuna

Atletico Madrid

1-0

Real Betis

Jammer genoeg wordt de derby afgewerkt zonder aanwezigheid van de fans, die er normaal gesproken een heksenketel van weten te maken. Sevilla presteerde niet constant voordat de competitie werd stilgelegd, maar krijgt hier toch de favorietenrol toegewezen. Van een thuisvoordeel is geen sprake. Het feit dat Real Betis slechts één uitduel wist te winnen dit seizoen geeft Sevilla de betere kaarten voor de winst. Daarnaast heeft Sevilla ook 'gewoon' een beter team dan zijn aartsrivaal. 

bereid-je-voor-op-de-derby-van-sevilla-met-deze-heerlijke-docu
betting-nieuws

Bereid je voor op de derby van Sevilla met deze heerlijke docu

De normaal zwaar beladen stadsderby van Sevilla vormt het openingsduel van speelronde 28. Het is een...

Lees meer