Logo
betting-nieuws

Waarom Sevilla de stadsderby van Real Betis wint


In Spanje wordt de competitie hervat met een schitterend affiche. Alle ogen zijn vanavond gericht op de derby van Sevilla. Het Ramon Sanchez-Pizjuan blijft leeg, maar er is bijna geen betere manier om weer te beginnen met twee clubs die elkaar het leven zuur willen maken. Wie heeft de beste papieren voor een overwinning in deze clash? 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Ondanks dat Sevilla er prima voor staat in La Liga, de huidige derde plek geeft recht op Champions League-deelname, heeft trainer Julen Lopetegui al de nodige druk ervaren. Een deel van de supporters pruimt het voetbal niet van Lopetegui. Toen Sevilla in januari verloor van tweededivisionist Miranda in de Copa del Rey, werd de vraag gesteld of Lopetegui nog wel de juiste man op de juiste plek is. Sinds die uitschakeling in de Spaanse beker presteert Sevilla wisselvallig. 

In de competitie werd er twee keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Daar kwam ook nog de teleurstelling van het resultaat tegen het Roemeense Cluj over heen in de Europa League. De ploeg ging weliswaar door, maar dat ging niet op de wijze zoals de kritische Sevilla-supporters het graag zien. Door een 1-1 gelijkspel in Roemenië en een doelpuntloos gelijkspel in Spanje, wist Sevilla door te stoten naar de volgende ronde. 

Het groen-witte deel van de stad moet dit seizoen genoegen met een plek in de middenmoot van hun favoriete club. Real Betis kent een zeer wispelturig seizoen. Zo werd er voor de coronapauze met 2-1 gewonnen in eigen stadion van Real Madrid. Echter, de zes wedstrijden daarvoor leverden allen geen overwinning op. Real Betis kan pieken, maar stelt nog vaker teleur. 

Eén opvallend feit: Real Betis bleef dit seizoen ongeslagen tegen De Koninklijke. In Madrid werd de thuisploeg op 0-0 gehouden. De problemen voor Betis liggen met name achterin. Na Espanyol en promovendus Mallorca heeft het team de meeste doelpunten tegen: 43 in 27 duels. 

Jammer genoeg wordt de derby afgewerkt zonder aanwezigheid van de fans, die er normaal gesproken een heksenketel van weten te maken. Sevilla presteerde niet constant voordat de competitie werd stilgelegd, maar krijgt hier toch de favorietenrol toegewezen. Van een thuisvoordeel is geen sprake. Het feit dat Real Betis slechts één uitduel wist te winnen dit seizoen geeft Sevilla de betere kaarten voor de winst. Daarnaast heeft Sevilla ook 'gewoon' een beter team dan zijn aartsrivaal. 

bereid-je-voor-op-de-derby-van-sevilla-met-deze-heerlijke-docu
betting-nieuws

Bereid je voor op de derby van Sevilla met deze heerlijke docu

De normaal zwaar beladen stadsderby van Sevilla vormt het openingsduel van speelronde 28. Het is een...

Lees meer