Logo
betting-nieuws

Keeper nodig? In Brazilië is er nu een 'Uber' voor keepers


Voetbal is de meest beoefende sport ter wereld. Het gemak waarmee het spelletje kan worden gespeeld, zorgt voor de enorme populariteit. Je hebt slechts een bal en iets wat lijkt op een doel nodig. Daarnaast is het ook handig om over een keeper te beschikken. Het is de positie die vaak als laatste wordt ingevuld. Daar hebben ze in Brazilië iets op bedacht.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Meestal wordt degene die over het minste talent beschikt op doel gezet. Goede keepers zijn in het amateurvoetbal spaarzaam. Dat is in Brazilië niet anders. Twee handige ondernemers uit Curitiba, Samuel Toaldo en Eugen Braun, met liefde voor het keepersvak, bedachten een oplossing voor het nijpende tekort aan doelmannen. Ze ontwierpen een app waar vraag en aanbod voor keepers samenkomen. 

Via de app kun je je aanmelden als beschikbare keeper of als team dat op zoek is naar een keeper. Daarnaast wordt er ook informatie verzameld als datum, tijd en plaats, zodat men een keeper uit de buurt kan vinden. Volgens de appbouwers worden er per maand 1 miljoen wedstrijden in Brazilië gespeeld, waarvan 70% op zoek is naar een keeper. 

Voor keepers is het erg aantrekkelijk om zich aan te bieden via de app. De 'huur' die wordt betaald voor de doelman door een team, komt voor een deel terecht bij de keeper. Zodoende wordt er via het keepen een extra bron van maandelijkse inkomsten aangeboord. Er zijn drie opties waar geïnteresseerden tussen kunnen kiezen. Je kunt een doelman huren voor 60, 90 of 120 minuten. 60% van de huursom komt weer terecht bij de doelmannen. 

De app registreerde al meer dan 3700 Braziliaanse doelmannen. Via het platform zijn er al 1600 wedstrijden voorzien van een sluitpost. Er is zelfs een ranglijst die de hoogstgewaardeerde keepers bijhoudt. Een deel van de winst gaat dus terug naar de keepers, maar het geld wordt ook gebruikt voor de aankoop van sportmaterialen en ondersteunen van intiatieven die sport gebruik voor sociale integratie. 

gokkers-zetten-miljoenen-in-op-braziliaanse-spookwedstrijd-die-nooit-gespeeld-werd
betting-nieuws

Gokkers zetten miljoenen in op Braziliaanse spookwedstrijd die nooit gespeeld werd

Een bizar verhaal uit Brazilië. Daar loopt een onderzoek naar twee clubs, die een spookwedstrijd...

Lees meer