Logo
betting-nieuws

Alle informatie over de terugkeer van La Liga: livestreams, data en tijden


Vol verwachting klopt het voetbalhart voor de eerstvolgende competitie die haar deuren weer opent. Op donderdag 11 juni wordt La Liga hervat met de derby van Sevilla: Sevilla ontvangt stadsgenoot Real Betis. We hebben de broodnodige informatie voor de terugkeer van de Spaanse competitie voor je op een rij gezet.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Door aanhangers van het Spaanse voetbal wordt gezegd dat je het beste van het spelletje kunt vinden in La Liga. De spelers in La Liga beschikken allen over een hoog niveau qua basistechniek, wat het kijkspel ten goede komt. De titelstrijd gaat, net zoals in andere landen, tussen de usual suspects. De ploeg daaronder zijn echter net zo vermakelijk om te volgen. Daarom kijken wij ook smachtend uit naar de herstart van deze competitie. La Liga is meer dan Lionel Messi en co. 

Alle clubs hebben nog 11 wedstrijden voor de boeg. Een blik op de ranglijst leert dat we opnieuw een two horse-race krijgen wat betreft de titelstrijd. Met twee punten meer dan Real Madrid gaat Barcelona aan de leiding in La Liga. Daarachter zijn vier teams verwikkeld in een strijd voor een Champions League-ticket. Op dit moment hebben Sevilla en Real Sociedad de beste papieren met een nipte voorsprong op Getafe en Atlético Madrid. 

Met spelers als Martin Ødegaard, Aleksander Isak, Mikel Oyarzabal en Igor Zubeldia is Real Sociedad één van de aantrekkelijkste ploegen van de competitie. In een Baskische duel met Athletic Club had het graag beslag willen leggen op de Copa del Rey. Het is nog niet bekend of de finale van de bekercompetitie alsnog gespeeld wordt. 

Waar het in de Bundesliga doelpunten regent, is dat in Spanje niet het geval. Het is raadzaam een voorzichtige houding aan te nemen, wanneer je wil inzetten op het aantal doelpunten bij een wedstrijd uit La Liga. Van de vier grote competities die weer zijn begonnen of de boel weer opstarten heeft La Liga het laagste gemiddelde qua doelpunten per wedstrijd, telt de competitie het vaakst doelpuntloze gelijke spelen en de passnauwkeurigheid het onzuiverst. 

Waar kan ik de terugkeer van La Liga zien? 

In Nederland heeft Ziggo Sport de rechten voor het live uitzenden van La Liga. Het eerste duel na de coronapauze, Sevilla FC - Real Betis, is live te zien via kanaal 14, het open kanaal van de sportzender. Het duel is dus gratis te zien voor alle Ziggo-abonnees. Sierd de Vos, specialist op het gebied van het Spaanse voetbal, verzorgt het commentaar bij de derby van Sevilla. Tot 19 juli is er elke dag La Liga-voetbal op Ziggo Sport. De wedstrijden zijn ook te zien via een livestream die te vinden is in de app of website van Ziggo Sport. 

Programma speelronde 28 

cijfers-wijzen-uit-je-hoeft-geen-rekening-te-houden-met-het-thuisvoordeel
betting-nieuws

Cijfers wijzen uit: je hoeft geen rekening te houden met het thuisvoordeel

De sfeergroepen in Duitsland zijn bekend over de hele wereld. Een wedstrijd over de grens herinner...

Lees meer