Logo
betting-nieuws

Dit zijn de vijf duurste Nederlandse voetballers van dit moment


Het Nederlandse voetbal zit alweer een aantal jaren in de lift. Dit jaar had de talentvolle lichting voetballers langs de meetlat gelegd kunnen worden op het Europees kampioenschap, maar dat is uitgesteld naar volgend jaar. Dan zijn een aantal spelers nóg rijper. Een aantal van hen heeft al de nodige bagage behoort tot de top van de wereld. Maar hoeveel zijn deze voetballers eigenlijk waard? WijWedden zocht het uit. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Op basis van de cijfers van Transfermarkt.nl hebben we de volgende top vijf samengesteld. 

5. Memphis Depay 

De 26-jarige ster van Olympique Lyon was bezig aan een sterk seizoen, totdat een kruisbandblessure roet in het eten gooide. Depay was vastberaden toch deel te nemen aan het EK en werkte zich een slag in de rondte. Door de coronacrisis heeft hij wat meer ruimte gekregen in zijn hersteltraject en is Ronald Koeman, tenzij hij opnieuw geblesseerd raakt of iets dergelijks, verzekerd van zijn diensten op het Europese eindtoernooi. De langdurige blessure heeft de waarde van Depay wel iets doen dalen. Transfermarkt schat dat Depay op dit moment 44 miljoen euro waard is. 

4. Stefan de Vrij

Na zijn transfer van Feyenoord naar Lazio Roma heeft Stefan de Vrij zich in de Serie A ontpopt tot een van de beste verdedigers van de competitie. Inmiddels draagt hij het shirt van Inter, een voormalige grootmacht die langzaam weer aan het opkrabbelen is. De Vrij heeft een respectabele staat van dienst opgebouwd in Italië, maar dat vertaalt zich nog niet naar een basisplaats in Oranje. De verdediger moet Matthijs de Ligt voor zich dulden. Een luxe probleem voor Koeman dus, die zonder problemen De Vrij kan opstellen, wanneer hij dat nodig acht. Het prijskaartje van De Vrij volgens Transfermarkt zegt ook veel over zijn huidige status. Geïnteresseerde clubs zullen zo'n 48 miljoen euro moeten neertellen voor de Oranje-international. 

3. Matthijs de Ligt

Met een titel, de beker en een lang seizoen in de Champions League op zak verkaste Matthijs de Ligt in de zomer van 2019 van Ajax naar Juventus. Daar had de 'Golden Boy' in eerste instantie te kampen met aanpassingsproblemen. De Ligt kwam vooral in het nieuws met merkwaardige handsballen die leiden tot strafschoppen. De blessure van Giorgio Chiellini kwam hem goed uit. De Ligt bleef staan en greep zijn kans. Soms wordt nog wel eens vergeten dat het product van de Ajax-opleiding pas 20 jaar is. Desondanks vertegenwoordigt hij al een waarde van een kleine 70 miljoen euro. 

2. Frenkie de Jong

Met zijn vertrek naar Barcelona kwam er een droom uit voor Frenkie de Jong. De verbindende middenvelder was één van de meest gewilde spelers op de transfermarkt vorig jaar. Echter had hij al vroeg besloten dat er maar een club was hij heen wilde: FC Barcelona. Voor een bedrag van 75 miljoen euro werd De Jong overgenomen van Ajax door de Catalanen. Net als zijn maatje Matthijs de Ligt was het voor De Jong ook niet makkelijk in zijn beginperiode. Maar ook De Jong vond zijn draai en behoort tot de kern spelers, die altijd kan rekenen op een basisplaats. Een verkoop van de Nederlander moet Barcelona op dit moment zo'n 70 miljoen euro in het laatje brengen. 

1. Virgil van Dijk

Het boegbeeld van het Nederlands elftal én Liverpool is op dit moment de duurste Nederlandse voetballer. Niet eerder legde een club zoveel geld neer voor een verdediger als Liverpool dat deed in de winter van 2018. De aanstaande kampioen van Engeland telde 85 miljoen euro neer voor Van Dijk. Is hij de beste verdediger ter wereld op dit moment? Fans van Liverpool zullen zeg van wel. Het staat in ieder geval vast dat Van Dijk over een waaier van kwaliteiten beschikt die hem een zeer complete vedediger maken. Dat zien we ook terug in de waarde die Van Dijk vertegenwoordigt, zo'n 80 miljoen euro. 

toto-bereidt-zich-voor-op-nieuwe-wetgeving-en-voert-veranderingen-door
betting-nieuws

TOTO bereidt zich voor op nieuwe wetgeving en voert veranderingen door

De enige aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, TOTO, voert een aantal veranderingen door...

Lees meer