Logo
betting-nieuws

Dit moet je weten over de herstart van de Portugese Primeira Liga


Het voetballen voor lege tribunes begint steeds meer te wennen. In de Bundesliga doen ze er alles aan om er een aantrekkelijk kijkspel van te maken. De Duitse competitie was de eerste grote competitie, die weer opgestart werd. Deze maand worden nog meer competities opgestart, zo ook de Portugese Primeira Liga, die dinsdag weer begint. Wij zetten op een rij hoe de zaken ervoor staan in Portgual.  

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De Portugese competitie kent misschien wel de spannendste titelstrijd van Europa. FC Porto is de koploper met 60 punten, daarna volgt Benfica met 59 punten. Het zijn de traditionele ploegen die de dienst uitmaken. Sporting Portugal speelt dit seizoen geen rol van betekenis in de titelstrijd. De club verkocht Bruno Fernandes aan Manchester United in de winterstop, waardoor de ambities voor een eventueel kampioenschap de ijskast in konden. Inmiddels is de achterstand op koploper FC Porto opgelopen tot 18 punten. 

Nummer twee Benfica beschikt dit seizoen over een team dat bestaat uit een mix van spelers die in de bloei van hun carrière zitten en spelers met ruime ervaring. Met Carlos Vinicius heeft Benfica ook de topscorer van de competitie in huis. De spits scoorde al 15 keer dit seizoen. Het elftal zit uitstekend in elkaar. Benfica is de ploeg met de meeste doelpunten voor en de minste tegen. Adel Taarabt is één van de smaakmakers. De creatieve middenvelder maakte in de vroegte van zijn carrière indruk bij Queens Park Rangers en behoort nu tot een van de beste spelers van Portugal. 

Benfica heeft de pech dat FC Porto net wat beter is dit seizoen. Een voordeel voor de koploper is dat het de dubbele ontmoeting met Benfica al achter de rug heeft. Moussa Marega, Jesus Corona, Ze Luis en Alex Telles zijn spelers met wat extra's, die het leuk maken om naar FC Porto te kijken. De koploper verloor slechts twee keer dit seizoen. 

Voor Porto staat er nog een duel met nummer drie Braga op het programma. Benfica wacht nog een heet potje tegen Sporting Portugal. Een wedstrijd waar de eer van Lissabon op het spel staat. 

dit-zeggen-je-voetbalschoenen-over-het-type-speler-dat-je-bent
fotoreeks

Dit zeggen je voetbalschoenen over het type speler dat je bent

Voetbalschoenen, als echte liefhebber kun je er eigenlijk niet genoeg hebben. De één speelt op...

Lees meer