Logo
betting-nieuws

Kijktip: fascinerende documentaire over Diego Maradona vanavond op tv


Nadat de documentaire over een van de beste voetballers ter wereld vorig jaar in premiere ging in het Olympisch Stadion, wordt de film over Diego Armando Maradona vanavond uitgezonden op NPO 3. De docu vertelt het volledige verhaal van Pluisje, die op meerdere plekken in de wereld een godenstatus geniet. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Diego Maradona wordt door veel voetballiefhebbers op handen gedragen. Ze raakten in de ban van onnavolgbare dribbels van de Argentijn. Maradona staat in het rijtje met Pelé en Johan Cruijff. In de documentaire van de Britse regisseur Asif Kapadia wordt dieper ingegaan op het WK van 1986 in Mexico, waar Maradona zich met Argentinië tot wereldkampioen kroonde. Daarnaast is ruim aandacht voor de roerige periode in het shirt van Napoli. 

De biografische film is samengesteld aan de hand van 500 uur nooit eerder vertoond materiaal. De kijker krijgt zo een compleet mogelijk beeld van de excentrieke en legendarische voetballer. Zoals bekend hield Maradona er een levensstijl op na die niet paste bij een topsporter. Hij werd slachtoffer van zijn eigen succes. De tragiek die dat met zich meebrengt wordt uitstekend in beeld gebracht door Kapadia. 

In een interview, gepubliceerd op de website van de VPRO, zegt de regisseur het volgende over de hoofdrolspeler. "Het is een spel van schijnbewegingen, en natuurlijk ook dat je denkt dat iemand kopt, terwijl hij eigenlijk de bal met zijn hand slaat. Dat is Maradona. Op het veld was hij een bedrieger. En dat moest hij ook wel zijn, want iedereen probeerde hem doormidden te schoppen", aldus de Engelsman, die eerder ook het levensverhaal van Formule 1-legende Ayrton Senna en van zangeres Amy Winehouse succesvol wist vast te leggen. 

Een paar jaar geleden werd Maradona ook al gevolgd door een crew van Netflix, toen hij aantrad als trainer van het Mexicaanse Sinaola Dorados. Het avontuur van hem in Mexico staat sinds afgelopen jaar op de streamingsdienst. Daarin wordt duidelijk dat Maradona aan populariteit niet heeft ingeboet. Ook in Sinaola, dat bekendstaat als een van de beruchtste drugssteden van Mexico, wordt hij behandeld als een god in Frankrijk. 

Diego Maradona wordt vrijdagavond om 20.25 uitgezonden op NPO3.