Logo
betting-nieuws

Bundesliga-tip: matige thuisbalans Hertha Berlin biedt Union Berlin kansen op tweede debyzege


Dit weekeinde wordt er in de Bundesliga opnieuw een derby achter gesloten deuren afgewerkt. Hertha Berlin ontvangt in het Olympisch Stadion buurman Union Berlin. De eerste editie van de Berlijnse derby dit seizoen werd gewonnen door promovendus Union Berlin. Hertha zint op revanche, maar presteert dit seizoen ondermaats in eigen huis. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Hertha maakt een moeizaam seizoen door. Het team heeft een achterstand van acht punten op de plek die recht geeft op Europees voetbal. Het beoogde doel van de Berlijnse club. Een zege in de derby tegen stadsgenoot Union Berlin kan het seizoen voor Hertha nog wat glans geven. Hertha is in ieder geval goed begonnen aan haar eindsprint. De eerste wedstrijd na de coronapauze werd overtuigend gewonnen. Hoffenheim werd in eigen huis met 0-3 verslagen. 

Union Berlin had de zware taak de competitie te hervatten tegen Bayern München. Union was niet in staat om Bayern het lastig te maken. De koploper van de Bundesliga won eenvoudig met 0-2 in Berlijn. Union presteert zeer wisselvallig in uitwedstrijden, maar toch valt er wel enige lijn te ontdekken in de resultaten buitenshuis. Tegen clubs uit de top van de Bundesliga wordt er op vreemde bodem niet veel gewonnen.

Echter presteert Union in uitduels met de zwakkere broeders zeer behoorlijk. Van de 18 punten die gewonnen konden worden tegen de clubs uit de staart van de competitie werden er 12 behaald. Datzelfde aantal sprokkelde tegenstander Hertha bij elkaar in al haar thuiswedstrijden.

De ontmoeting eerder dit seizoen tussen beide clubs leverde een overwinning op voor Union Berlin. Met een minimaal verschil won de promovendus van zijn groter broer: 1-0. Union had in die wedstrijd het betere van het spel. Onverdiend waren de drie punten niet. De Nederlandse inbreng in de Berlijnse derby zal gering zijn. Hertha-verdediger Karim Rekik kampt met een blessure, net als Union-aanvaller Sheraldo Becker. Javairo Dilrosun is wel fit, maar zal op de bank beginnen bij de thuisploeg. 

De notering van meer dan 3,00 bij de bookmakers, maakt het erg aantrekkelijk om op Union Berlin in te zetten. Daar staat tegenover dat Hertha Berlin vol vertrouwen zal zijn na de 0-3 overwinning op Hoffenheim. Dat alles maakt het een zeer moeilijk te voorspellen wedstrijd. 

Wat vind jij?

Wie wint de Berlijnse derby?


Door de promotie van Union Berlin is de Bundesliga weer een derby rijker. Onderstaande video laat zien hoe de stadsderby wordt beleefd en welke sentimenten er leven onder de supporters van beide clubs.