Logo
betting-nieuws

Vijf waanzinnige doelpunten gemaakt vanuit een onmogelijke hoek


Roberto Carlos boezemde menig keeper angst gedurende de jaren '90 en aan het begin van deze eeuw, als hij achter de bal ging staan voor een vrije trap. De Braziliaan wist de bal vaak zo raken dat deze hard en met een speciaal effect in het doel plofte. Hij beschikte over de kunst om vanuit een onmogelijke hoek of afstand de bal het doel in te jagen. We hebben vijf van dit soort heerlijke doelpunten voor je op een rij gezet.  

Na dit doelpunt in 1998 tegen Tenerife sloeg de linkspoot zijn hand voor de mond. Hij kon het zelf ook niet geloven. Zo'n beetje vanaf de achterlijn schoot Roberto Carlos, met de buitenkant van zijn wreef, raak. Een onmogelijke positie, maar niet voor iemand met zo'n traptechniek. Ieder jaar op 22 februari wordt hij weer herinnerd aan deze parel. 

Aan de moderne vleugelverdediger, zoals we die nu kennen, heeft Brazilië nooit een gebrek gehad. Maicon maakte deel uit van het succesvolle Inter dat in 2010 de treble won. Hij viel op met zijn krachtige rushes aan de rechterkant van het veld. Af en toe pikte Maicon ook z'n doelpuntje mee en daar zaten ook hele mooie tussen, zoals onderstaande tijdens een interland met Brazilië tegen Noord-Korea in 2010. Maicon zag dat de korte hoek vrij was en knalde 'm met het nodige effect langs de keeper op. 

Frank Lampard behoorde tot de voetballers met één van de beste traptechnieken van zijn generatie. Eén doelpunt uit zijn carrière zal de huidige trainer van Chelsea nooit meer vergeten. In de hoogtijdagen van Barcelona met spelers als Xavi, Deco, Eto'o en een jonge Messi, scoorde Lampard in de groepsfase van het seizoen 2006/'07 in de Champions League op fabelachtige wijze. De middenvelder deed iets dat niemand zag aankomen. Met een snelle voetbeweging wist hij Victor Valdes te verschalken. De bal plofte achter de keeper het doel in. Pure schoonheid. 

"Mühren.. Goed. Van Basten. O wat een goal, wat een goal!", spreek je deze woorden hardop uit, dan weet je direct over welk doelpunt het gaat. Marco van Basten verdubbelde de score in de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie. Van Basten twijfelde geen moment toen hij de pass van Arnold Mühren voor zijn voeten belandde. Met zijn rechter nam hij de bal in één keer op de slof. Uit een schier onmogelijke hoek liet hij het net bollen. Het doelpunt van Van Basten werd een symbool voor de Europese titel. 

Jeremy Menez; het is niet een naam die je snel verwacht in dit rijtje. De Fransman was net niet goed genoeg voor de absolute top, maar had wel degelijk specifieke kwaliteiten. Als speler van AC Milan liet hij tegen AS Roma zien wat hij huis in had. De aanvaller was allang afgevlagd voor buitenspel, maar kon het niet laten om zijn technische bagage aan het licht te brengen. Met de buitenkant van zijn rechtervoet schoof hij de bal het lege doel in. Het mooiste doelpunt van Menez, dat nooit geteld heeft. 

gokkers-zetten-miljoenen-in-op-braziliaanse-spookwedstrijd-die-nooit-gespeeld-werd
betting-nieuws

Gokkers zetten miljoenen in op Braziliaanse spookwedstrijd die nooit gespeeld werd

Een bizar verhaal uit Brazilië. Daar loopt een onderzoek naar twee clubs, die een spookwedstrijd...

Lees meer