Logo
betting-nieuws

Gokkers zetten miljoenen in op Braziliaanse spookwedstrijd die nooit gespeeld werd


Een bizar verhaal uit Brazilië. Daar loopt een onderzoek naar twee clubs, die een spookwedstrijd organiseerde tijdens de lockdown. Gokkers zetten in totaal miljoenen op de wedstrijd, maar de spelers verschenen nooit op het veld.

De wedstrijd tussen Andraus Brasil en Gremio Serrano stond gepland voor 25 maart. De 'trainingswedstrijd' van de clubs werd aangeboden door meer dan 200 bookmakers van over de hele wereld. Er werden in totaal meerdere miljoenen ingezet op het duel, waaraan wordt getwijfeld of het ooit wel heeft plaatsgevonden. Volgens de lezing van de clubs is er uitgeweken naar de accomodatie van Andraus Brasil. Websites in Brazilië melden dat het duel in een 1-2 overwinning is geëeindigd voor Gremio Serrano. 

De clubs hebben het waarschijnlijk op een akkoordje gegooid met de bookmakers. Het is een fenomeen dat vaker voorkomt in Zuid-Amerikaanse landen. Op deze manier verrijken de clubs en bookmakers zich zonder dat de wedstrijd ooit officieel heeft plaatsgevonden. Een expert die onderzoek doet naar integriteit, legde het probleem als volgt uit aan Globo. "Spookwedstrijden zijn wedstrijden die niet op de afgesproken manier worden afgewerkt. Met deze wedstrijden wordt op incorrecte wijze geadverteerd door de bookmakers, met als doel winst te maken op de gokmarkt", aldus Matias Mendez, die werkt voor Uruguyaans bureau, dat onderzoek doet naar dit soort schimmige praktijken. 

Volgens Mendez is er geen bewijs dat de wedstrijd tussen de Braziliaanse clubs heeft plaatsgevonden, maar wel aangeboden op diverse goksites. Daarnaast zijn de statistieken van het duel niet logisch volgens hem. Deze aantijgingen worden tegengesproken door Marlus Dalledone, de advocaat van Andraus Brasil. Hij blijft volhouden dat er wel degelijk gevoetbald is. Het bewijs daarvoor wordt nog aangeleverd, belooft Dalledone. 

De wedstrijd tijdens de lockdown werd georganiseerd zodat Andraus Brasil spelers kon scouten van Gremio Serrano, zo luidt de verklaring van de advocaat. Maar de spelers van Gremio Serrano bleven thuis en werden vervangen door lokale spelers uit Parana, de plek waar de wedstrijd gespeeld werd. De presidenten van de voetbalfederaties van Parana en Paraiba hebben een onderzoek ingesteld naar de spookwedstrijd.