Logo
betting-nieuws

Er is nu een Netflix-serie over teams die alleen maar verliezen


Verliezen, ten onder gaan, je meerdere erkennen; het is onderdeel van het voetbalspel. Voor sommigen doet verliezen pijn, anderen liggen er niet wakker van. De nadruk ligt vaak, zo niet altijd, op maar één ding: winnen. Het is wel niveau-afhankelijk hoe belangrijk het winnen voor een ieder is. Gelukkig is er nu ook een Netflix-serie die de schoonheid van het verliezen laat zien. 

Het is maar voor weinigen weggelegd om altijd de beste te zijn. Niet tegen je verlies kunnen, is daarom een eigenschap die in de weg kan zitten. Denk maar eens aan basketballegende Michael Jordan, die in de Netflix-serie The Last Dance laat zien hoe ver hij ging om te winnen. De serie Losers laat een aantal professionele sporters aan het woord over hun verliesmomenten. Een serieus onderwerp, want verliezen doet pijn. 

De wond die is ontstaan na Ajax - Tottenham Hotspur op 8 mei vorig jaar, zal bij velen nog wel even open blijven. Sporters praten niet graag over dat soort moment. Zo barstte Mark van Bommel in tranen uit, toen Johan Derksen hem voor de eerste keer beelden liet zien van de verloren WK-finale in Zuid-Afrika in 2010 met het Nederlands elftal. Losers doorbreekt het taboe van het verliezen. 

De andere kant van de medaille wordt getoond. Er zit ook een bepaalde schoonheid in de momenten van verlies en die komt tot uiting in de lessen die professionals meegeven. Sporters uit allerlei disciplines komen voorbij in de serie. Een individuele sporter ervaart een verlies anders dan een teamsporter. Dat geeft interessante inzichten en stof tot nadenken.