Logo
betting-nieuws

Met deze Bundesliga-double maak je van jouw zondag een Super Sunday


Bayern München heeft Borussia Dortmund op één punt zien naderen, door de overwinning van de Borussen in de Kohlenpott-derby. De ploeg van Hansi Flick krijgt zondagavond de mogelijkheid om weer verder uit te lopen op de nummer twee. Dan moet er wel gewonnen worden op bezoek bij promovendus Union Berlin. 

Het verlangen naar het rollen van de bal was groot onder de Nederlandse voetballiefhebbers. Ruim 200.000 mensen keken gisteren namelijk naar de Kohlenpott-derby, die voor velen gratis te zien was op FOX Sports 1. De Bundesliga leeft! En daarom heeft WijWedden ook voor vandaag twee interessante wedtips uitgelicht. 

FC Köln wint, both teams to score 

Ook de beroemdste mascotte van de Bundesliga zal vanmiddag niet aanwezig zijn bij het duel tussen 1. FC Köln en FC Mainz. De geit Hennes mag niet naar binnen. Zowel Köln als Mainz verkeerden in een goede vorm, voordat de competitie werd stilgelegd. Köln won drie van de laatste vijf wedstrijden en scoorde daarin maar liefst 12 keer. Van de laatste vijf wedstrijden verloor Mainz er slechts één. 

Köln kan prima cijfers overleggen in de afgelopen thuiswedstrijden. Het team van Mark Gisdol won vier van de laatste vijf thuisduels en kwam 12 keer tot scoren voor het thuispubliek. In die vijf wedstrijden kreeg de ploeg vijf tegendoelpunten te verwerken, waarvan vier tegen Bayern München. Mainz presteert wisselvallig buitenshuis, maar wist in de laatste vijf uitwedstrijden wel tien keer te scoren. Deze statistieken zijn veelbelovend voor de confrontatie in Köln vanmiddag. Het laat zien dat beide teams makkelijk het doel weten te vinden. 

De thuisploeg hoopt met een overwinning in het spoor te komen van de concurrenten in de strijd om Europees voetbal. Mainz wil verder afstand nemen van de onderste regionen, zodat het een veilige marge heeft ten opzichte van een play off plek. Ondanks een leeg RheinEnergie Stadion, lijken alle ingrediënten aanwezig voor een vermakelijke wedstrijd met veel doelpunten. 

Gnarby to score, Bayern wint 

Het mag een wonder heten wanneer Union Berlin Bayern München zonder punten naar huis stuurt. Alles en iedereen gaat uit van een overwinning van de Beierense club. Dat is ook niet zo gek. De laatste keer dat Bayern verloor was op 7 december 2019 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Voor de coronapauze wonnen de equipe van Flick vier duels op een rij, na een gelijkspel tegen RB Leipzig (0-0). 

Bayern verkeerde dus in een bloedvorm. Union Berlin sprokkelt hier en daar wat punten en dat lijkt voldoende te zijn voor directe handhaving in hun eerste seizoen op het hoogste niveau. Eerder dit seizoen gaf de promovendus zich niet zomaar gewonnnen tegen Bayern. In de Allianz Arena won de recordkampioen met minimaal verschil van de Berlijners: 2-1. 

Robert Lewandowski maakt opnieuw een duizelingwekkend seizoen door en verpulvert het ene record na het andere. In de schaduw van de Poolse superster ontpopt ook Serge Gnarby zich als een echte goalgetter. De rappe buitenspeler koppelt zijn snelheid aan het vermogen om heel klinisch te zijn in het strafschopgebied. Gnarby scoorde in vier van de laatste vijf uitwedstrijden en daarom tippen wij hem als doelpuntenmaker tegen Union Berlin vanavond. 

Combineer je bovenstaande tips met elkaar dan kom je uit op een notering van ruim 7,00 bij de bookmakers.