Logo
betting-nieuws

Dit zijn de vijf meest winstgevende teams in de Bundesliga


Welk Bundesliga-team levert het meeste geld op, wanneer je er iedere wedstrijd 20 euro op zou inzetten? Zeer waardevol om te weten met de herstart van de hoogste profafdeling van Duitsland in aantocht. Oddschecker zocht uit welk team het meest winstgevend was in de eerste 25 wedstrijden van dit seizoen. 

De lijst van winstgevende teams levert interessante inzichten op. Het is namelijk niet zo dat deze helemaal of deels overeenkomt met huidige ranglijst. Vanzelfsprekend is het niet aan te raden om op de ploegen die onderin bungelen in te zetten. Het voorbeeld van Werder Bremen onderstreept dit. Uit de berekening van Oddschecker blijkt dat je maar liefst 274,80 verlies had gemaakt, wanneer je 20 euro op Werder Bremen had ingezet voor al hun tot nu toe gespeelde wedstrijden. 

De verrassende lijstaanvoerder van dit klassement is TSG Hoffenheim. De ploeg van Alfred Schreuder won 10 van de 25 wedstrijden en daar zaten een aantal spectaculaire overwinningen tussen. Zo wist Hoffenheim te winnen op bezoek bij Bayern München, werd Borussia Dortmund in eigen huis verslagen en was het ook te sterk voor Bayer Leverkusen. Van de tien zeges werden er vijf buitenshuis geboekt, wat een hogere notering oplevert. 

Union Berlin weet zich tot dusver goed aan te passen aan het hoogste niveau in Duitsland. De promovendus bezet de 11e plek in de competitie en is een aantrekkelijk team om op in te zetten. De winstgevendheid van de Berlijners is mede te danken aan een thuisoverwinning op Borussia Dortmund aan het begin van het seizoen. 

Na Union Berlin volgen runner-ups Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. In de meeste wedstrijden worden deze teams door de bookmaker als favoriet aangewezen, maar is de notering voor een overwinning wel hoger dan die bij een overwinning van Borussia Dortmund en Bayern München. Gladbach won evenveel wedstrijden als Dortmund, terwijl Leverkusen net als RB Leipzig 15 van de 25 wedstrijden won. 

Tabel via Oddschecker 

SC Freiburg presteert dit seizoen boven verwachting goed en staat daardoor op de vijfde plek van de meest winstgevende teams. De mannen van Christian Streich wonnen al tien duels. Een overwinning die er uitspringt is de 1-0 zege op Hoffenheim in februari. 

Helemaal onderaan de lijst zien we Werder Bremen. De club uit de havenstad verkeert in zwaar weer. Nadat het vorig seizoen nog op een achtste plek eindigde moet Bremen zich in de resterende negen duels zien te handhaven in de Bundesliga. 

Dat Fortuna Düsseldorf en SC Paderborn ook onderaan bungelen, mag geen verrassing heten. Ze werden voorafgaand het seizoen al getipt als degradatiekandidaten en hebben dat stempel niet van zich af weten te schudden. 

Er zat wat zand in de motor van Bayern München aan het begin van dit seizoen. Dat leidde tot het ontslag van Niko Kovac. Onder leiding van zijn opvolger Hansi Flick heeft de recordkampioen de weg naar boven weer weten te vinden. Bayern München staat alweer keurig bovenaan, maar vindt zichzelf in dit klassement terug op de veertiende positie. 

hervatting-bundesliga-voor-velen-gratis-te-zien
betting-nieuws

Hervatting Bundesliga voor velen gratis te zien

Goed nieuws voor liefhebbers van het Duitse voetbal. De hervatting van de Bundesliga voor veel...

Lees meer