Logo
betting-nieuws

Live wedden: vier gouden tips om jouw strategie te verbeteren


Een goede en leuke manier om meer spanning in een wedstrijd te brengen, is het plaatsen van een live-weddenschap; een weddenschap die geplaatst wordt op het moment dat de wedstrijd al bezig is. Bij alle bookmakers is hier vaak een enorm aanbod voor, zo kun je bijvoorbeeld inzetten op het aantal hoekschoppen, het aantal doelpunten in de tweede helft of het aantal keren buitenspel in een wedstrijd.

Dit is waardevolle informatie met de herstart van de Bundesliga in aantocht. Van de grote Europese competities is de Duitse Bundesliga de eerste competitie die weer wordt hervat. De blikvanger van komend weekend is het duel tussen Borussia Dortmund en Schalke '04, maar je wil natuurlijk inzetten op meerdere wedstrijden. Daarom volgen hier vier tips om jouw live-strategie te verbeteren. 

Zorg altijd voor voldoende voorkennis

Ondanks het feit dat je gaat gokken op iets dat op dit moment staat te gebeuren, is het wel verstandig om over de nodige kennis van beide teams te beschikken. Dit is essentieel om een weloverwogen keuze te maken tijdens het wedden. Weet je bijvoorbeeld dat de thuisploeg altijd een sterk laatste kwartier speelt, maar bij het ingaan van dit kwartier tegen een 0-1 achterstand aankijkt, zullen de noteringen voor een overwinning voor de uitploeg laag zijn, en de noteringen voor een gelijkspel hoog. Omdat jij weet dat de thuisploeg een sterk laatste kwartier kan spelen, is het dus verstandig om in te zetten op een gelijkspel, gezien de hoge noteringen en de bij jou aanwezige voorkennis.

Vergelijk de noteringen bij andere bookmakers

De noteringen van live-bets zijn heel wisselvallig, en dus ook bij iedere bookmaker verschillend. Het is dus verstandig om, net zoals voor de wedstrijd, te vergelijken wat de noteringen zijn bij de verschillende bookmakers om jou winst te optimaliseren en zo hoog mogelijk te krijgen.

Zet in op het juiste moment

Zoals al eerder vermeld, zijn de noteringen heel wisselend, omdat ze gaan over een gebeurtenis die nu plaatsvindt, en dus iedere seconde kan veranderen. Het kan dus handig zijn om jouw weddenschap nog even uit te stellen. Je wilt bijvoorbeeld inzetten op een doelpunt voor de uitploeg, het is niet verstandig om dit te doen op het moment dat de thuisploeg een dreigende hoekschop of vrije trap gaat nemen, beter is het echter om te wachten tot na dit moment, en probeer in te schatten wat het juiste moment is om te reageren en te anticiperen.

Denk als een trainer

Bedenk goed wat de tactiek van de trainer is, en ga hierin mee. Jij moet zelf denken wat de trainer op een bepaald moment en in een bepaalde situatie zou doen. Een behoudende coach als Mourinho zal bijvoorbeeld bij een 1-0 voorsprong altijd alles op de verdediging gooien, en kosten wat het kost deze voorsprong koesteren. Een aanvallende trainer als Guardiola zou er bij City altijd voor kiezen om, zelfs bij een 0-5 voorsprong, te gaan voor dat extra doelpunt, op dat moment is het dus slim om op de klok te kijken hoeveel tijd er nog is voor dit extra doelpunt, en aan de hand daarvan een keus te maken. Kennis van de coaches is echter wel een deel huiswerk doen. Denk dus zoals de trainer van het team het zou doen.

revierderby-deze-spelers-speelden-voor-zowel-schalke-04-als-borussia-dortmund
betting-nieuws

Revierderby: deze spelers speelden voor zowel Schalke '04 als Borussia Dortmund

Komende zaterdag wordt de Bundesliga hervat met één van de mooiste affiches die de competitie rijk...

Lees meer