Logo
betting-nieuws

Revierderby: deze spelers speelden voor zowel Schalke '04 als Borussia Dortmund


Komende zaterdag wordt de Bundesliga hervat met één van de mooiste affiches die de competitie rijk is. In een leeg Signal Iduna Park ontvangt Borussia Dortmund de eeuwige rivaal Schalke '04. De rivaliteit tussen beide clubs is vergelijkbaar met die van Ajax en Feyenoord. Overstappen van de ene club naar de andere is not done, zou je denken. Deze spelers deden het toch.

We hebben een aantal bekende voorbeelden uit het recente verleden van spelers die beide shirts droegen op een rij gezet.

Kevin Prince Boateng

Een speler die bekendstaat als een echte clubhopper en weinig waarde hecht aan het clubgevoel. Kevin Prince Boateng begon zijn carrière in Duitsland bij Hertha BSC en speelde zich in de kijker bij Tottenham Hotspur. De Londenaren verhuurden de Duitse Ghanees in 2009 een half seizoen aan Borussia Dortmund. Daar kwam Boateng tot tien optredens. Via Portsmouth en AC Milan kwam Boateng uiteindelijk in 2013 weer in de Bundesliga terecht, dit keer dus als speler van Schalke '04. Hij speelde twee jaar voor Die Königsblauen en kwam 46 keer in actie. Dit seizoen verhuurde Fiorentina Boateng aan het Turkse Besiktas. 

Christoph Metzelder

Christoph Metzelder gold jarenlang als een betrouwbare verdediger in de defensie van Borussia Dortmund. Zijn goede jaren bij de Borussen leverde hem in 2007 een transfer naar Real Madrid op. Daar slaagde de mandekker er niet in een basisplaats af te dwingen. In drie jaar tijd speelde Metzelder slechts 23 duels. Schalke '04 verloste Metzelder in 2010 van zijn uitzichtloze situatie in Madrid. De Duits international speelde vervolgens drie seizoenen in het shirt van Schalke waarin hij twee keer wist te scoren. 

Jens Lehmann

Jens Lehmann leerde het keepen in de jeugdopleiding van Schalke '04 en ontwikkelde zich daar tot eerste doelman. Hij stond maar liefst 274 wedstrijden onder de lat in Gelsenkirchen. Nadat hij 1998 voor AC Milan koos, keerde Lehmann in 1999 alweer terug in Duitsland. Borussia Dortmund nam de keeper over van de Italianen. Lehmann was de ontbewtiste eerste keus in zijn Dortmund-periode. Arsenal werd na vier seizoenen in Dortmund de volgende club van Lehmann. De sluitpost maakte daar deel uit van het legendarische team dat ongeslagen kampioen werd in de Premier League. Tegenwoordig is Lehmann assistent-trainer bij FC Augsburg. 

Felipe Santana

Na vijf seizoenen trouwe dienst maakte Felipe Santana in 2013 de pikante overstap van Borussia Dortmund naar Schalke '04. De Braziliaanse verdediger diende een transferverzoek in bij de leiding van Dortmund wegens een gebrek aan perspectief. Santana wilde zijn plek bij de Braziliaanse nationale ploeg veiligstellen en twijfelde niet toen rivaal Schalke zich meldde in Dortmund voor hem. De stopper was zich terdege bewust van de sentimenten die leven onder de supporters van beide clubs. "Ik vertrek van mijn leven niet naar Schalke", had hij een paar weken voor zijn overstap nog geroepen. Dat bleken uiteindelijk een loze belofte. 

bettingtip-kroont-erling-braut-haaland-zich-in-negen-wedstrijden-tot-topscorer-van-de-bundesliga
betting-nieuws

Bettingtip: kroont Erling Braut Haaland zich in negen wedstrijden tot topscorer van de Bundesliga?

Erling Braut Haaland ontpopte zich in korte tot dé sensatie van de Bundesliga. In acht...

Lees meer