Logo
betting-nieuws

Bettingtip: kroont Erling Braut Haaland zich in negen wedstrijden tot topscorer van de Bundesliga?


Erling Braut Haaland ontpopte zich in korte tot dé sensatie van de Bundesliga. In acht Bundesliga-wedstrijden scoorde het Noorse wonderkind al negen keer. Met zijn ongelooflijke gemiddelde van 1.1 doelpunt per wedstrijd op de elfde plek van de topscorers. Lijstaanvoerder is Robert Lewandowksi met 25 treffers. Kan Haaland in de resterende negen wedstrijden nog in de buurt komen? 

Dat Haaland over een uniek talent beschikt was bij Red Bull Salzburg al te zien. Echter overtrof hij alle verwachtingen bij zijn debuut in het geel van Borussia Dortmund. De Noor maakte een hattrick en vestigde direct zijn naam in de Bundesliga. Daar had hij slechts iets langer dan een half uur voor nodig. Een uitzonderlijke prestatie en moeilijk te evenaren, zou je zeggen. De hattrick in zijn debuutwedstrijd bleek echter een voorbode voor wat nog komen ging. 

Zijn negen treffers in Duitse dienst brengen het totaal van Haaland nu al op 40 doelpunten in 33 wedstrijden gezien over alle competities. De doeltreffendheid van Haaland drukt zich ook uit in het aantal schoten op doel per wedstrijd. Het gemiddelde van de Dortmund-aanvaller op dat vlak staat op 2.1 per duel. Met dat gemiddelde staat hij tussen de topschutters van de competitie. 

Nog een opvallende statistiek, waaruit blijkt dat Haaland over een exceptionele kwaliteiten beschikt zijn de pogingen die hij nodig heeft om tot een schot op doel te komen. Van de 3.3 schoten per wedstrijd gaan er dus 2.1 op doel. Timo Werner en Robert Lewandowski hebben beiden meer dan vier schoten nodig, om tot een poging tussen de palen te komen. 

Het resterende programma van Dortmund leent uitstekende voor nog meer doelpunten van Noorse makelij. Naast de derby tegen Schalke '04 staan er een aantal zwakkere broeders te wachten. Dortmund krijgt onder andere nog bezoek van Paderborn, dat het hele seizoen al worstelt met haar vorm en speelt ook tegen Mainz en Hertha Berlin. Twee wedstrijden waarvan je op papier zegt dat die gewonnen moeten worden de ploeg van Lucien Favre. 

Lewandowski lijkt met zijn aantal niet meer te achterhalen, maar wanneer Haaland het duizelingwekkende gemiddelde weet te handhaven kan hij nog dicht in de buurt. Presteert de tiener het 'onmogelijke' dan krijg je zo'n 100 keer je inzet terug bij de bookmakers. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd, toch? 

vijf-manieren-om-sfeer-te-krijgen-in-een-stadion-achter-gesloten-deuren
betting-nieuws

Vijf manieren om sfeer te krijgen in een stadion achter gesloten deuren

De Bundesliga gaat volgende week weer van start, helaas wel achter gesloten deuren. De uitstekende...

Lees meer