Logo
betting-nieuws

UPDATE: Op deze competities kun je (weer) inzetten


Zuid-Korea, Servië, Turkije en natuurlijk Duitsland: in al in deze landen wordt er op korte termijn weer gevoetbald, tot grote vreugde van ons, voetballiefhebbers. De hervatting van de competities in deze landen betekent ook dat het aanbod van wedopties flink wordt uitgebreid. Het inzetten op de Wit-Russische competitie begint onderhand ook een beetje saai te worden. Wanneer het hele circus weer begint, lees je hieronder. 

Sinds uitbraak van het coronavirus beperkte de inzetmogelijkheden op voetbalgebied zich tot de competitie in Nicaragua en Wit-Rusland. Competities waar men over het algemeen weinig van af weet. Doordat de Wit-Russische Vysshaya League niet werd stilgelegd, ontstond er een enorme op wedstrijden als Slavia Mozyr - BATE Borisov. De tv-rechten van de competitie werden over de hele wereld verkocht. Maar het niveau in Wit-Rusland houdt niet echt over en de ambiance doet niet echt sfeervol aan. 

Aan het begin van de uitbraak volgde het publiek nog de aanwijzingen van Aleksandr Loekasjenko. Fans gingen gewoon naar de wedstrijden toe, maar daar kwam naarmate de tijd vorderde verandering in. De tribunes in Wit-Rusland werden steeds leger en daar bedacht men iets op. Er werden kartonnen poppen met gezichten van de fans op de tribunes neergezet. Het idee om de stadions er op deze manier toch wat voller uit te laten zien is overgewaaid naar Duitsland. Borussia Mönchengladbach volgde het voorbeeld uit Wit-Rusland en heeft inmiddels delen van het stadion gevuld met 'kartonnen' supporters. 

De Zuid-Koreaanse K-League opent vrijdag het bal weer met Jeonbuk Hyundai tegen Suwon Samsung. De Zuid-Koreanen pakken het groots aan. Het duel is live te volgen via Twitter en Youtube en wordt voorzien van Engels commentaar. Lars Veldwijk, voormalig spits van onder andere Sparta, zorgt voor een Nederlands tintje aan deze wedstrijd. Veldwijk staat onder contract bij Jeonbuk Hyundai. 

Komend weekend worden de 1. en 2. Bundesliga weer opgestart. Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz liet weten al vier keer te zijn getest. De Bundesliga begint zaterdag met de Rivierderby: Borussia Dortmund - Schalke '04. Naast de competities in Duitsland gaat de bal ook weer rollen in Servië en Turkije. 

In Servië gebeurt dat op 30 mei. De Turkse Süper Lig is een paar weken later aan de beurt. Op 12 juni moet daar de bal weer gaan rollen. Ook hier worden de wedstrijden achter gesloten deuren afgewerkt. De Turkse voetbalbond streeft er naar om de competitie op 26 juli af te ronden. 

UPDATE 14 mei 

Oostenrijk volgt het voorbeeld van Duitsland. De Oostenrijkse voetbalbond bevestigde deze week dat in de eerste week van juni de bal weer gaat rollen. Vanaf vrijdag 15 mei mag de groepstraining weer worden hervat. 

In Portugal heeft de Primeira Liga ook groen licht gekregen. Daar wordt de competitie op 4 juni weer hervat. 

Nu steeds meer competities de boel weer gaan opstarten is men ook in Engeland en Spanje druk bezig of dat daar ook mogelijk is. Onder de noemer 'Project Restart' onderzoek de Premier League in welke vorm er weer gevoetbald kan worden. De regering heeft al haar goedkeuring gegegeven voor sportwedstrijden achter gesloten deuren na 1 juni. 

Het plan is om in Spanje La Liga te hervatten met de derby van Sevilla op 12 juni. Met nog 11 wedstrijden te gaan moet de competitie eind juli zijn afgerond. 

hervatting-bundesliga-voor-velen-gratis-te-zien
betting-nieuws

Hervatting Bundesliga voor velen gratis te zien

Goed nieuws voor liefhebbers van het Duitse voetbal. De hervatting van de Bundesliga voor veel...

Lees meer