Logo
nieuws

Uniek en kolderiek: scheidsrechter scoort en keurt treffer goed


Het is deze maand een jaar geleden dat scheidsrechter Maurice Paarhuis wereldnieuws werd. De arbiter ging viral op het internet door een ongelukkige en nooit eerder vertoonde actie tijdens een duel in de Derde Divisie tussen Harkemase Boys en Hoek. Via een kluts-situatie komt de bal tegen het been van de scheidsrechter, waarna deze het doel in rolt. Het doelpunt telt.

Paarhuis is tegen wil en dank onderdeel geworden van een stukje voetbalgeschiedenis. Een scheidsrechter die scoort, dat was nog nooit eerder voorgekomen. Ja, wellicht in de kelderklasse, maar niet op een professioneel niveau. Ondanks het kolderieke moment bleef Paarhuis wel rustig nadat de bal de doellijn had gepasseerd. Hij bleef de regels hanteren en moest het doelpunt goedkeuren. 

"In de regels staat dat de scheidsrechter een dood object is, dus het doelpunt telde gewoon", liet hij vorig jaar weten tegenover RTL Nieuws. De pijn van zijn doelpunt werd een beetje verzacht doordat Harkemase Boys de wedstrijd alsnog wist te winnen met 4-2. De beelden van de goal gingen direct viral. In de nasleep onstonden er ook mooie dingen. Zo kon Paarhuis bij meerdere clubs aan de slag als spits. Voetbalhumor op z'n best. 

voetballers-en-dieren-het-blijft-een-ongelukkige-combinatie
betting-nieuws

Voetballers en dieren; het blijft een ongelukkige combinatie

Ondanks dat het voetbal stilligt wist Memphis Depay vorige maand de aandacht op zich te vestigen. De...

Lees meer