Logo
betting-nieuws

Engels international Kieran Trippier beschuldigd van overtreden gokregels, verdediger ontkent


De Engelse verdediger Kieran Trippier ligt onder een vergrootglas bij de Engelse voetbalbond FA. Trippier wordt ervan beschuldigd de gokregels van de voetbalbond te hebben overtreden. Hij kan zich niet vinden in deze beschuldiging en verleent volledige medewerking aan het onderzoek. 

Trippier is inmiddels speler van het Spaanse Atlético Madrid, maar wordt toch op het matje geroepen door de Engelse voetbalbond. Volgens de FA ging de 29-jarige verdediger vorig jaar juli in de fout. In die maand verkaste Trippier van Tottenham Hotspur naar zijn huidige werkgever Atlético Madrid. Hij wordt er van beschuldigd in die periode de regels E8(1)(a)(ii) en E8(1)(b) te hebben geschonden. 

Daniel Sturridge werd door de FA schuldig bevonden voor het overtreden van dezelfde regels, toen hij in 2018 informatie over een mogelijk op hande zijnde transfer van hem naar Sevilla doorspeelde naar zijn broer. De straf voor Sturridge was niet mals. In eerste instantie kreeg hij een schorsing van zes weken aan zijn broek en een boete van 75.000 pond. In het hoger beroep viel de straf voor Sturrigde nog hoger uit. Hij mag vier maanden niet voetballen en de hoogte van de boete bedraagt 150.000 pond. 

Staat Trippier eenzelfde lot te verwachten? Hij ziet het proces met vertrouwen tegemoet. "Ik heb de afgelopen maanden op vrijwillige basis volledige medewerking verleend aan het onderzoek. Ik wil duidelijk maken dat ik tijdens mijn carrière geen enkele voetbalgerelateerde weddenschap heb geplaatst of financieel voordeel heb ontvangen door weddenschappen van anderen."

De beschuldiging van de FA werkt het vermoeden in de hand dat ook Trippier mogelijk informatie over zijn verhuizing van Londen naar Madrid heeft verstrekt. 

dit-is-het-vermogen-van-nba-legende-michael-jordan
nieuws

Dit is het vermogen van NBA-legende Michael Jordan

Door de Netflix-docuserie The Last Dance staat Michael Jordan weer volop in de belangstelling....

Lees meer