Logo
betting-nieuws

Dit moet je weten over de hervatting van de Bundesliga


Alles wijst erop dat de Bundesliga als eerste Europese competitie hervat wordt. De teams uit de Duitse competitie zijn al een aantal weken in training en zullen deze week gaan toewerken naar hun eerste wedstrijd sinds de uitbraak van het coronavirus. Persbureau Reuters meldde namelijk dinsdag dat de Bundesliga op 15 mei weer van start gaat. 

In de afgelopen periode zijn er allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen om de competitie weer te hervatten in Duitsland. Om het voor spelers en begeleiding zo veilig mogelijk te houden, zijn alle teams uit de 1. en 2. Bundesliga getest. Van de 1724 testen waren er in totaal tien positief. Naast de spelers zijn ook trainers en andere stafleden getest. 

Het was de tweede testronde en het geringe aantal positieve gevallen biedt perspectief voor een hervatting van de competitie. Vorige week werden er twee spelers en de fysiotherapeut van 1. FC Köln positief getest. Uit de tweede ronde bleek dat het virus zich niet verder heeft verspreid in de selectie van Köln. Er zijn geen nieuwe gevallen gemeld. Dat sterkt de Duitse voetbalbond in hun argumenten om weer te beginnen. Op 15 mei staat de eerstvolgende wedstrijd gepland, volgens berichten uit Duitsland. 

Hoeveel mensen mogen er aanwezig zijn bij een Bundesliga-wedstrijd?

Uiteraad worden de wedstrijden achter gesloten deuren zonder publiek afgewerkt. De Deutsche Fussball Liga heeft een plan geschreven waarin met 239 mensen een wedstrijd gespeeld kan worden. Er mogen slechts acht stafleden per club aanwezig zijn bij een duel. Het aantal ballenjongens dat aanwezig mag zijn komt uit op vier. Om het duel live uit te zenden is ook personeel nodig. Deze groep bestaat uit 36 personen en bevat cameramensen, technici, producers en interviewers. 

Op de tribune is plek voor 113 mensen. Er is ruimte voor 30 journalisten en nog acht vertegenwoordigers per club. De groep stewards die ervoor moeten zorgen dat de operatie volgens plan verloopt bestaat uit 30 personen. 

In het stadion van Borussia Mönchengladbach zullen in ieder geval een aantal vertrouwde gezichten op de tribune zitten. De supportersvereniging van de club bedacht een actie waarbij supporters een foto konden insturen die op een kartonnen bord werd gedrukt. Er staan volgens de laatste berichten zo'n 100 borden in het Borussia-Park. 

Waar wordt de Bundesliga uitgezonden?  

FOX Sports is de rechtenhouder van de 1. en 2. Bundesliga in Nederland. De zender zal, zodra er groen licht wordt gegeven door de Duitse regering, zo snel mogelijk met een uitzendschema van de wedstrijden komen. 

dit-is-het-vermogen-van-nba-legende-michael-jordan
nieuws

Dit is het vermogen van NBA-legende Michael Jordan

Door de Netflix-docuserie The Last Dance staat Michael Jordan weer volop in de belangstelling....

Lees meer