Logo
betting-nieuws

Voetballers en dieren; het blijft een ongelukkige combinatie


Ondanks dat het voetbal stilligt wist Memphis Depay vorige maand de aandacht op zich te vestigen. De Oranje-international pronkte op scoial media met zijn lijger. Een gefokte combinatie van een tijger en een leeuw. Depay kreeg bakken kritiek over zich heen vanwege de clip die hij postte. Hij is niet de eerste voetballer die ophef veroorzaakt met z'n huisdieren.

Leroy Fer baarde in 2012 opzien door als speler van FC Twente een paard voor zijn vriendin te kopen. Fer was met teamgenoten Edson Braafheid en Denny Landzaat aanwezig op een veiling, waar ook paarden werden aangeboden. Het winnende bod van 28.000 euro zorgde ervoor dat Fer opeens eigenaar was van een paard. Hij kocht het beest voor z'n vriendin, maar kwam er al snel achter dat hij thuis helemaal geen plek had voor een paard. Het stel woonde immers in een appartement. Nog diezelfde avond deed Fer het beest alweer van de hand. 

Andy van der Meyde voelde zich, toen hij in Italië speelde voor Inter, nooit alleen in zijn villa. Zijn toenmalige vriendin Diane had namelijk de rare gewoonte om dieren te verzamelen. Van der Meyde beschikte over een enorme lap grond rondom zijn villa. Genoeg plek om een aantal dieren te laten grazen. Het begon met een aantal honden en wat katten, maar al snel stond de tuin van Van der Meyde vol met zebra's en herten. De kooplustige vriendin van Van der Meyde verraste hem toen hij 's avonds laat een kameel aantrof in de garage. De voormalig international had in ieder geval voldoende plek voor een kleine dierentuin in zijn Italiaanse residentie. 

Het is misschien niet bekend bij het grote publiek, maar Bayern München-aanvaller Thomas Müller heeft naast het veld in de afgelopen jaren een netwerk opgebouwd als paardenhandelaar. Zijn vrouw Lisa Trede is een professionele amazone en zodoende heeft Müller er een echte business van gemaakt. De aanvaller van Bayern is zelf ook gek van paarden. Onderstaande video onderstreept dat nog maar eens. 

Louis van Gaal in de jungle, het had zo de titel van een nieuw boek over de legendarische coach kunnen zijn. Vorig jaar was Van Gaal te gast bij een ceremonie in Rwanda, waar hij een naam mocht geven aan een babygorilla. Het leverde prachtige beelden op van Van Gaal in traditionele klederdracht die een speech gaf over de bescherming van de mensapen in de Rwandese jungle. Nu maar hopen dat zijn gorilla wel volgens het totale mens-principe leeft. 

De meeste topvoetballers brengen hun korte vakantie tijdens de winterstop het liefste door in Dubai. Het klimaat is er goed en er is geen tekort aan luxe. De rijke oliesjeiks laten zich graag omringen met bekende mensen en dus ook voetballers. Saif Belhasa, die fortuin maakte met zijn bouwbedrijf, bezit een privé dierentuin in de onder voetballers geliefde stad in het Midden-Oosten.

Om te laten zien hoe trots Belhasa is op zijn dieren, nodigt hij iedere celebrity die vakantie houdt in Dubai uit in zijn zoo. En dat komt een beetje ongemakkelijk over. Hakim Ziyech maakte bijvoorbeeld ook een 'verplicht' bezoekje aan de dierentuin en postte dat op z'n Instagram. In ruil voor een post op Instagram, krijgen de beroemdheden een bijna gratis verblijf in één van de resorts van Belhasa, zegt men. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks for having us @sb_belhasa

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech) op

dit-is-het-vermogen-van-nba-legende-michael-jordan
nieuws

Dit is het vermogen van NBA-legende Michael Jordan

Door de Netflix-docuserie The Last Dance staat Michael Jordan weer volop in de belangstelling....

Lees meer