Logo
betting-nieuws

Deze spelers verstaan de kunst van het ingooien


Trainers zijn altijd op zoek naar vondsten waarmee ze hun team beter kunnen laten renderen. Er gaat in het moderne voetbal een hele tactiek schuil achter een perfecte inworp. Natuurlijk is het handig dat je heel ver kan gooien, maar het belangrijkste is dat je de bal nog steeds in bezit hebt na een inworp. Ajax en Liverpool maken daarom gebruik van een inworp-coach Thomas Grønnemark. De Deen heeft het record in handen van verste inworp. 

De coach die een speler naar voren stuurt voor een inworp, dat zorgt voor opwinding in het stadion. Er zijn spelers die er een halve corner van weten te maken. Voor kleinere teams schuilt er ergens toch een doelpunt in zo'n halve corner. Een mooi voorbeeld van een speler uit de Eredivisie, die beschikte over een lange worp is de Belgische spits Björn Vleminckx. Hij maakte fuore in het shirt van N.E.C. door zich in 2011 te kronen tot topscorer. Naast het maken van doelpunten had hij dus nog een andere kwaliteit. Het publiek ging op de banken wanneer Vleminckx de bal in zijn handen nam. Hij wist 'm zo voor de pot te slingeren. 

Als keeper zijnde is het handig om goed te kunnen gooien. Met een goede worp kan het spel snel worden verplaatst of hervat. Peter Schmeichel maakte dit tot zijn specialiteit. Veel van de counters van Manchester United begonnen bij Schmeichel, die de voorwaartsen perfect wist te bedienen met zijn worp. Het doelpunt van Ole Gunnar Solskjaer tegen Sunderland in 1996 is hier een mooi voorbeeld van. De Deense doelman kon de bal tot wel 50 meter gooien. 

Jetro Willems ontpopte zich bij PSV tot één van de beste linksbacks van de afgelopen jaren in de Eredivisie. Willems beschikt over meerdere wapens in aanvallend opzicht. Eén daarvan is zijn verre ingooi. Hij baarde opzien toen hij voor de eerste keer de bal zo'n 30 meter het veld inslingerde. Willems liet weten dat hij nog véél verder kon gooien. "Dit was nog zonder aanloop", zei hij destijds. 

Na Schmeichel is Rory Delap misschien wel het bekendste voorbeeld uit de Premier League. Delap, eveneeens linksback, werd het geheime wapen van Stoke City. Hij blonk tijdens zijn jeugd uit in speerwerpen, iets dat tijden zijn carrière zeer goed van pas kwam. De Ierse verdediger bereidde meerdere doelpunten per jaar voor met zijn lange inworp. Hij was in staat de bal zo 40 meter het veld in te gooien. 

Megan Campbell mag niet in dit rijtje ontbreken. Als geen ander gooit ze de bal zo op de vijf meter, waarna haar teamgenoten de bal alleen nog maar binnen hoeven te koppen. Ze beschikt over een lange worp, maar kan de bal ook heel strak het strafschopgebied in gooien. De inworpen van Campbell zijn haast niet te verdedigen voor de tegenstander. Kijk zelf maar. 

dit-zijn-de-vijf-meest-waardeloze-betters-waarvan-iedereen-er-een-kent
betting-nieuws

Dit zijn de vijf meest waardeloze betters waarvan iedereen er één kent

Een weddenschap plaatsen in het weekend, het is bijna onlosmakelijk verbonden met de gezelligheid...

Lees meer