Logo
betting-nieuws

Dit zijn de vijf meest waardeloze betters waarvan iedereen er één kent


Een weddenschap plaatsen in het weekend, het is bijna onlosmakelijk verbonden met de gezelligheid die het voetbal met zich meebrengt. Samen met je vrienden onder genot van een biertje naar het voetbal kijken en even snel nog wat inzetten; dat maakt het net even wat spannender. Er is een grote groep die het serieus aanpakt, maar er is een nog grotere groep die er helemaal niets van bakt. D

Ze leiden vaak aan schromelijke zelfoverschatting, kunnen niet stoppen met inzetten, strooien met geld alsof het zout is en zijn nimmer succesvol met hun weddenschappen. 

We hebben de vijf meest voorkomende types van deze faalhazen op een rij gezet. 

1. De multi-multi-multi-multi-bet-better
"Nee joh, allemaal zekerheidjes! Dit kan bijna niet verkeerd gaan. Ik doe er nog even een risico'tje bij, voor een hogere odd". Het enige doel is zoveel mogelijk wedstrijden selecteren, zodat er een notering van honderden euro's uitrolt. Daarbij wordt wel vergeten dat een betslip met 10 wedstrijden de winkans aanzienlijk vermindert. Dit is het type dat met iets te veel enthousiasme zijn betslip samenstelt.. 

2. De revanche better
Zelfs de meest succesvolle gokkers moeten wel eens hun verlies nemen. Verliezen is onderdeel van het spel: maar dat geldt niet voor jou. Vandaag ga je de inzet gewoon vermenigvuldigen met vier. Hoppa, even dat verlies goed maken. Het kan namelijk niet weer fout gaan, toch? Helaas, ben jij de uitzondering die de regel bevestigt.. 

3. De -"dat geld ben ik toch kwijt"- better
Inzetten op de meest waardeloze en vreemde weddenschappen. Je gaat all-in bij een opmerkelijke pokerhand, je zet in op De Graafschap vanwege de enorme notering, of je zet alles wat je meegenomen hebt in één keer op rood. Het motto van dit type is no risk no fun. Bij het binnenstappen van het casino zegt hij: "Ik ga er toch vanuit dat ik met verlies naar huis ga, alles wat ik win is leuk meegenomen". 

4. De paus der statistieken
Statistieken zijn belangrijk. Ze vertellen je in grote mate wat de actuele verhoudingen zijn. Het is een belangrijk deel van je fundament onder je weddenschap. Echter kun je niet blindelings afgaan op die statistieken. Je mag graag opscheppen met je kennis over het spelletje, maar ook jij kunt er wel eens naast zitten, ook al geef je dat niet graag toe. Statistieken heilig verklaren is een verradelijke valkuil. Je logische redenering houdt geen stand en het zogenaamde 'zekerheidje' weet het telkens weer te verknallen. 

5. De ongelukkige blessuretijd bettor
Je hebt een uitzonderlijk gevoel voor het aanwijzen van de underdog. Dat levert doorgaans ook zeer hoge noteringen op. Vaak komt je voorspelling ook uit totdat de absolute slotfase van de wedstrijd aanbreekt. De underdog heeft met nog vijf minuten te gaan uitzicht op een megastunt en jij op een megawinst. Maar in de 92ste minuut komt de thuisploeg nog langszij en zie jij je monsterwinst een minuut voor het eindsignaal verdampen.