Logo
betting-nieuws

Deze voetballers eisten de meest bizarre dingen tijdens hun contractonderhandeling


Voetballers zijn, samen met hun zaakwaarnemers, in de loop der jaren steeds machtiger geworden. Een voetballer vertegenwoordigt in het huidige tijdperk niet alleen waarde op het veld, maar ook bijvoorbeeld op social media. Die extra waarde zorgt ervoor dat voetballers in een machtigere positie terechtkomen ten opzichte van de clubs. Als gevolg daarvan worden de eisen van voetballers ook steeds extremer. Ze nemen geen genoegen meer met alleen een vet salaris.

De bizarre voorwaarden die sommige voetballers stellen tijdens contractonderhandelingen blijven niet altijd geheim. WijWedden heeft aantal opmerkelijke voorbeelden hiervan op een rij gezet. We beginnen met Ronaldinho, die de afgelopen maanden niet heel positief in het nieuws kwam. 

Ronaldinho 

De Braziliaanse ster liet bij zijn terugkeer in Brazilië in het contract dat hij bij Flamengo tekende opnemen dat hij twee avonden in de week uit mocht. Daar was geen discussie over mogelijk. Vervolgens verkaste Ronaldinho in 2014 naar het Mexicaanse Querétaro. Ronaldinho zorgde ervoor dat het hem aan niets ontbrak in Mexico. Zo beschikte hij in die periode over een villa met vier butlers, een zandbak voor beachvoetbal en nog een klein trapveldje. 

Moise Kean

Moise Kean wordt gezien als één van de grootste Italiaanse talenten op dit moment. Juventus moest aan bizarre eis voldoen om de jongeling binnen boord te houden. Tijdens de onderhandelingen over zijn eerste professionele contract kwam er een zeer ongebruikelijke voorwaarde op tafel. De vader van Moise Kean vroeg Juventus een vloot aan tractoren te kopen voor zijn boerderijen in Ivoorkust. Zou Juventus niet akkoord zijn gegaan met die eis, dan was Kean gratis de deur uitgelopen. 

Gianluigi Donnarumma 

Voor de minder getalenteerde broer in het gezin is het misschien moeilijk te accepteren dat de ander meer talent heeft. Daar bedacht AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma iets op tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract in 2017. Hij was er zich terdege van bewust dat Milan hem ten koste van alles wilde behouden. Daarom eiste Donnarumma dat zijn oudere broer Antonio ook een contract kreeg bij de Milanezen. Antonio is lang niet zo goed als zijn jongere broer Gianluigi, maar behoort nu al wel drie jaar tot de selectie van Milan. Hij keepte tot nu toe drie duels. 

Gervinho

Het grote geld ligt tegenwoordig voor het oprapen in de Chinese competitie en daar maakte voormalig Arsenal-aanvaller Gervinho dankbaar gebruik van. Voor zijn familie regelde de Ivoriaan een huis met privéstrand en een helikopter. Hebei China Fortune was zo gek om de eisen van Gerivinho in te willigen. 

Thomas Vermaelen 

Thomas Vermaelen heeft door zijn aanhoudende blessureleed nooit kunnen imponeren in het shirt van FC Barcelona. Als hij wél speelde, was dat op zijn favoriete positie. De Belgische verdediger had in zijn contract namelijk vastgelegd dat hij per keer dat hij níet op zijn favorite plek speelde, hij 100.000 euro kreeg van de club. Bij Barcelona zullen ze, in meerdere opzichten, blij zij dat ze van Vermaelen af zijn. 

dit-is-het-gemiddelde-salaris-van-een-eredivisie-speler
betting-nieuws

Dit is het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler

Hoe houden de Eredivisie-clubs het hoofd boven water? Aangezien de competitie straks weer van start...

Lees meer