Logo
nieuws

Deze sporten proberen langzaam de boel weer op te starten


Max Verstappen kan, zoals het er nu naar uitziet, weer wedstrijdgericht gaan trainen. De signalen vanuit de Formule 1 dat het seizoen begin juli weer wordt hervat worden steeds concreter. Naast een mogelijke hervatting van het Formule 1-seizoen, wordt er ook gewerkt aan een plan om de teams in de Bundesliga weer in actie te laten komen. 

Voetbal

De Eredivisie-clubs zullen in de komende weken ook weer op het trainingsveld verschijnen, maar niet met een doel. De competities in Nederland zijn namelijk definitief geschrapt. Zoals het er nu naar uitziet start in september de Eredivisie met dezelfde 18 clubs als dit seizoen. Er moet nog een slag om de arm gehouden worden, omdat SC Cambuur en De Graafschap het besluit van de KNVB gaan aanvechten. 

Het stopzetten van de Eredivisie scheelt de clubs een juridisch gehannes met spelers die staan voor een uitgaande transfer. Er hoeven geen constructies bedacht te worden waarin bijvoorbeeld Hakim Ziyech nog tot en met augustus voor Ajax zou spelen. 

De Franse Ligue 1 heeft het Nederlandse voorbeeld gevolgd en ook het seizoen definitief geschrapt. Echter is er één club die nog wel wil doorvoetballen. Paris Saint-Germain ziet graag dat de Champions League wordt afgemaakt, desnoods buiten Frankrijk. 

In Engeland en Duitsland willen ze nog van geen wijken weten. Arsenal hervatte als eerste Premier League-club de training. In Duitsland zijn de clubs al langer in kleine groepjes het veld op. De intentie is om in mei de Bundesliga te hervatten. BILD meldde deze week dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid groen licht heeft gegeven voor de plannen. 

De televisiegelden liggen in Engeland nog wat hoger dan in Duitsland, en daarom is daar de druk ook hoger om de Premier League af te maken. Dat moet gebeuren vanaf de eerste week in juni. Per wedstrijd moet zo'n 300 personen toegang hebben tot het stadion. Deze groep mensen bestaan uit de spelers, staf, medici, arbiters en de crew die de live-uitzending verzorgd.

In Spanje zet men ook in op een hervatting in juni. Volgende week kan daar worden gestart met individuele sessies. Per week mogen er meer spelers tegelijkertijd op het trainingsveld. Er geldt een maximum van tien spelers. Net als in Engeland en Duitsland spelen de financiële belangen op de achtergrond een grote rol om La Liga af te maken. 

Formule 1 

Fans van Max Verstappen en de Formule 1 kregen deze week goed nieuws te horen. Er zijn concrete plannen gemaakt voor een bomvol programma in de maand juli. Het 2020-seizoen zal volgens deze plannen beginnen met een dubbele race in Oostenrijk, te beginnen op 5 juli. Na een weekend rust verplaatst het circus zich naar Groot-Brittannië. Daar worden worden volgens het Duitse BILD ook twee races verreden. De wedstrijden op Silverstone zullen plaatsvinden op 26 juli en 2 augustus. 

De races in Oostenrijk en Groot-Brittannië lijken vooralsnog de enige Europese wedstrijden te worden. Racen in Hongarije lijkt er niet in te zetten, vanwege het strenge regime van Viktor Orban. Het kan zo maar zijn dat er in augustus helemaal geen races plaatsvinden, omdat er ook in Nederland en België geen evenementen mogen plaatsvinden tot 1 september. 

De bedoeling is dat daarom het restant van het seizoen wordt voortgezet in het Euraziatische deel van de wereld vanaf september. Het liefst weer met een double header. Daar komen Azerbeidzjan en Rusland voor in aanmerking. In welke volgorde is nog niet bekend. Vanuit daar kan de Formule 1 weer door richting Singapore, China en Japan, zo is de verwachting. 

Na de Aziatische tour komen de races in Mexico en de Verenigde Staten om de hoek kijken. Het slot van het seizoen staat voorlopig nog steeds gepland in Abu Dhabi. 

Darts

De grootste dartbond van de wereld, de PDC, streeft er naar om eind juli de competitie weer te hervatten. Birmingham is de eerste stad die darters aan zullen doen volgens de voorlopige kalender. De darters zouden ook naar Rotterdam komen, maar de vraag is of dit evenement, dat gepland staat voor 9 en 10 september nog doorgaat. 

Tot die tijd wordt er nog online gedart door de toppers van de PDC. Via een videoverbinding komen fans live in de woonkamer van de darters. Op deze wedstrijden kan ook worden ingezet bij de bookmakers. 

throwback-naar-de-pie-etende-amateurkeeper-die-wereldnieuws-werd
betting-nieuws

Throwback naar de pie-etende amateurkeeper die wereldnieuws werd

Wayne Shaw, bij die naam zal niet direct een belletje gaan rinkelen, maar deze keeper van Sutton...

Lees meer