Logo
nieuws

De vijf Nederlanders met de meeste Premier League-wedstrijden achter hun naam


De invloed van het Nederlandse voetbal in de Premier League is in de afgelopen decennia steeds groter worden. Eind jaren '90 en in de '00 maakten Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooy furore in de grootste competitie ter wereld. Daarna ontpopte Robin van Persie zich als de grote ster van Arsenal en Manchester United. Nu zijn we vooral trots op Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk die de successen aaneen rijgen bij Liverpool.

Daarnaast zijn er ook een hoop mindere goden die zich prima staande wisten te houden in het geweld van de Engelse Premier League. Ze beschikten misschien niet over het talent van de bovenstaande toppers, maar presenteerden zich al betrouwbare spelers waar de clubs uit de Premier League graag een beroep op deden. In de top vijf van Nederlanders met meeste Premier League-wedstrijden staan daarom ook een aantal spelers die je daar misschien niet snel zou verwachten. 

5. Mario Melchiot 

Mario Melchiot werd een gewaardeerde kracht bij Chelsea en speelde ook voor Wigan Ahtletic en Birmingham City. In totaal kwam hij tot 283 optredens in de Premier League. De enige prijs die de verdediger won in zijn Engelse tijd was de FA Cup met Chelsea. 

4. Jimmy Floyd Hasselbaink 

Jimmy Floyd Hasselbaink werd in het Nederlands elftal nooit een vaste waarde. De bondscoaches zagen in hem in een ideale twaalfde man. In de Premier League genoot de spits echter een andere status. Floyd Hasselbaink werd door de coaches van Leeds United, Chelsea en Middlesbrough als eerste op het opstellingsformulier gezet. De winst van de Gouden Schoenen in 1999 en 2001 onderstrepen de scoringsdrift van de aanvaller, die in totaal in 288 Premier League-wedstrijden in actie kwam. 

3. Edwin van der Sar

Na een matige periode in Italië bij Juventus werd Edwin van der Sar opgepikt door Fulham. Daar dwong de Nederlandse sluitpost een transfer af naar de één van de grootste clubs ter wereld: Manchester United. Van der Sar maakte daar deel uit van een succesploeg die onder andere de Champions League won. Van concurrentie had de doelman weing te duchten. Van der Sar stond steevast in de basis bij United en kwam in totaal tot 313 wedstrijden in de Premier League. 

2. Dennis Bergkamp 

Hij hoort tot rijtje beste Nederlandse voetballers ooit. Dennis Bergkamp bereikte de status van legende in Noord-Londen bij Arsenal. De wedstrijden op Highbury met de tandem Bergkamp-Henry waren een lust voor het oog. In 315 Premier League-duels scoorde Bergkamp 120 keer voor Arsenal. Hij werd drie keer kampioen met de club. 

1. George Boateng

George Boateng speelde nooit in de top van de Premier League, maar mag zich wel de meest ervaren Nederlander in de Premier League noemen. Als verdedigende middenvelder van Aston Villa, Coventry City, Middlesbrough en Hull City vocht hij verbeten duels uit. Omdat Boateng nooit verzaakte kon hij altijd rekenen op een basisplek. Zodoende kwam de middenvelder tot maar liefst 382 wedstrijden in de Premier League. 

throwback-naar-de-pie-etende-amateurkeeper-die-wereldnieuws-werd
betting-nieuws

Throwback naar de pie-etende amateurkeeper die wereldnieuws werd

Wayne Shaw, bij die naam zal niet direct een belletje gaan rinkelen, maar deze keeper van Sutton...

Lees meer