Logo
betting-nieuws

Throwback naar de pie-etende amateurkeeper die wereldnieuws werd


Wayne Shaw, bij die naam zal niet direct een belletje gaan rinkelen, maar deze keeper van Sutton United werd wereldnieuws toen zijn team aantrad tegen het 'grote' Arsenal in de FA Cup. Vooraf was al duidelijk dat de club uit de National League niet zou gaan verrassen. Dan moet er maar op een andere manier gestunt worden, dacht Shaw, reservekeeper van Sutton United. 

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. The Gunners deden wat van ze verwacht werd. Sutton United werd met 0-2 verslagen door doelpunten van Theo Walcott en Lucas Perez. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de tweede helft toen de thuisploeg al door z'n wissels was, greep Shaw zijn moment. Hij had de hele dag al niets gegeten en kreeg een Engelse pie in zijn handen gedrukt. De regie kreeg in de gaten dat er iets gaande was op de bank bij Sutton United. Voor het oog van miljoenen tv-kijkers at Shaw vervolgens rustig zijn pie op. 

Het beeld van de pie-etende reservekeeper ging meteen viral. Maar al snel slopen de berichten door over een vooropgezetplan. Shaw, die vanwege zijn omvang al een indrukwekkend figuur heeft, zou met de wetenschap dat er op hem gegokt kon worden een stuk pie naar binnen hebben gewerkt. Na afloop werd duidelijk dat via een website van de Engelse krant The Sun gegokt kon worden op dit voorval. 

"Ik denk een paar mensen. Natuurlijk mogen wij als spelers niet gokken. Misschien hebben een paar vrienden en wat fans dat wel gedaan", antwoordde Shaw op de vraag of er op hem gegokt is. 

De uit de hand gelopen grap kwam Shaw duur te staan. Hij moest z'n contract bij Sutton inleveren en werd voor twee maanden geschorst door de FA. Of hem dat allemaal waard was, is twijfelachtig. Shaw had in de loop der jaren een cultstatus verworven bij zijn club door de vele functies die hij bekleedde. Hij was naast reservedoelman namelijk ook terreinknecht, keeperstrainer en verzorger. Zijn postuur heeft hij waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat hij ooit een baantje als ijscoman had. 

Zijn gewicht zat hem ook eens in de weg. Een fan maakte in 2013 een opmerking over zijn uiterlijk en dat schoot in het verkeerde keelgat bij Shaw. Hij gaf de fan een kopstoot, waarna de keeper werd ontslagen. Gelukkig mocht hij een jaar later weer terugkomen bij Sutton. 

maak-kennis-met-billy-walters-de-meest-beruchte-en-rijkste-gokker-ter-wereld
nieuws

Maak kennis met Billy Walters, de meest beruchte en rijkste gokker ter wereld

Al vier decennia is er een groot onderzoek gaande naar Billy Walter, de meest succesvolle gokker...

Lees meer