Logo
nieuws

Maak kennis met Billy Walters, de meest beruchte en rijkste gokker ter wereld


Al vier decennia is er een groot onderzoek gaande naar Billy Walter, de meest succesvolle gokker aller tijden. Walters heeft een vermogen van honderden miljoenen dollars, verdient met sportweddenschappen. De FBI zit hem al jaren op de hielen, maar Billy laat, begrijpelijk, niets los. Voor velen inmiddels een levende legende.

Het verhaal van Walters is een waar succesverhaal. De man, inmiddels 73, werd geboren als arme jongen in Kentucky. Zijn vermogen wordt geschat op $300 miljoen. Hij bezit een vloot van autodealers, een aantal high-end golfbanen, een prive-jet en luxueze villa's in plaatsen als Palm Desert en Cabo San Lucas bij inbegrepen.

Het mag duidelijk wezen dat er geen toeval rust op het succes van Walters. Uit tientallen interviews en duizenden pagina's van juridische documenten blijkt dat de man overal succes mee behaalt. Hij is succesvol in de aandelenmarkten, met onroerend goed, strafrechtelijke procedures en zijn ware stuurhuis: sportweddenschappen. Walters wordt door vrienden bestempeld als een vriendelijke man, vijanden zien hem als een bullebak. De één vindt hem charmant, de ander arrogant. En dat past typisch bij zijn levensstijl. Er gaat veel geld naar goede doelen, maar veel geld verdwijnt ook naar presidenten, gouverneurs en gemeenteraadsleden.

Walters wordt inmiddels geweigerd door alle grote casino's en bookmakers; maar nooit heeft iemand daadwerkelijk fraude geconstanteerd. Vorig jaar nog won hij nog 3,5 miljoen dollar door zijn personeel te laten inzetten op een wedstrijd bij Super Bowl. Een opmerkelijk bedrag, waarvan hij later toegaf dat dat misschien wat te enthousiast was. Het geeft in iedergeval aan hoe krankzinnig de wereld van Walters eruit ziet.

Doordat de legendarische gokker zelf niet meer mag inzetten, heeft hij personeel in dienst die dat in kleinere maten voor hem doen. Velen proberen zijn methodes te kraken, van bookmakers tot de FBI, maar tot dusver is dat nog niemand gelukt. Zelfs één van zijn personeelsleden die een interview over hem had, Rubalcada, heeft het geprobeerd. Tot dusver óók zonder succes. Zijn strategie (of zou het toch fraude zijn?) is tot de dag van vandaag een raadsel.

Het succesverhaal van Walters kent ook een donkere kant, doordat zijn naam meerdere malen in de media werd genoemd bij een groot fraude onderzoek samen met professioneel golfer Phil Mickelson en miljardair Carl Icahn. Dankzij het onderzoek dat naar hem loopt mag hij echter vrij weinig loslaten. Uiteraard op aanraden van zijn advocaten.

Billy Walters vindt zichzelf momenteel echter meer dan een wedgenie en ziet zichzelf ook als een groot ondernemer. Sheehan, die een biografie schreef over Walters bevestigd dat: "Ik heb nog nooit iemand gezien die sportweddenschappen afsluit met zoveel analyse en zo veel technische bekwaamheid als hij." Inmiddels besteed Walters, naar eigen zeggen, zelden nog meer dan 7% van zijn tijd aan sportweddenschappen.

de-top-tien-spelers-met-de-meest-lucratieve-schoenencontracten
betting-nieuws

De top tien spelers met de meest lucratieve schoenencontracten

Voetballers die op het hoogste niveau acteren strijken jaarlijks miljoenen op. Dat bestaat uit het...

Lees meer