Logo
betting-nieuws

Hoe United-legende Paul Scholes over de scheef ging en bestraft werd voor zijn gokactiviteiten


Spelers uit de Premier League overtreden met enige regelmaat de gokregels die de FA heeft opgesteld. Van sommige spelers verrast het je niet dat ze de fout in. Af en toe zitten er ook zeer opvallende namen, zoals vorig jaar toen bekend werd dat Paul Scholes in de fout was gegaan. 

De wilde jaren van Paul Scholes liggen al ver achter hem, zou je denken. Maar de oud-middenvelder van Manchester United blijkt een fervent liefhebber te zijn van sportweddenschappen. De op en top-clubman blijkt ook de verleiding niet te kunnen weer staan van het gokken. Scholes stopte in 2013 als voetballer om zich vervolgens te richten op zijn trainerscarrière. Als trainer ben je het boegbeeld van de club en wordt geacht dat je verantwoordelijk gedrag vertoont. 

Dat kun je niet echt zeggen over Scholes, die blijkbaar niet op de hoogte was van de gokregels van de voetbalbond. Vorig jaar kwam naar buiten dat de United-legende in de periode van 17 augustus 2015 tot 12 januari 2019 140 weddenschappen heeft geplaatst. Daarmee overtrad hij de regels van de FA. Hoewel hij niet meer actief is als speler, bleef Scholes in de afgelopen jaren op de radar van de FA. 

In 2014 werd hij namelijk mede-eigenaar, samen met een aantal oud-ploeggenoten, van de club Salford City. Scholes bezit 10% van de aandelen van die club. Vlak voordat hij door Oldham Athletic vorig jaar februari werd aangesteld als coach had hij nog een weddenschap geplaatst. Hij zette ondere andere in op wedstrijden van Manchester United, Valencia en FA Cup-duels. Salliant detail is dat zijn vrienden van de Class of '92, Gary en Phil Neville, aan het roer stonden bij Valencia, toen Scholes gokte op wedstrijden van de club uit de sinaasappelstad. 

Uiteindelijk moest Scholes een boete van 8,000 pond betalen en ging hij door het stof. "Ik accepteer de straf. Ik wil mijn excuses aanbieden en accepteer de boete volledig. Het was een grote fout van mij. Ik deed het niet met opzet om de regels te negeren. Ik was ten onrechte van mening dat het geen probleem was, zolang er geen persoonlijke band was tussen mij en de wedstrijden waarop ik inzette", aldus Scholes. 

voetballers-die-van-een-gokje-houden-deze-premier-league-sterren-gingen-hun-boekje-te-buiten
betting-nieuws

Voetballers die van een gokje houden: deze Premier League-sterren gingen hun boekje te buiten

Het grote geld in de Premier League gaat gepaard met verleidingen, die niet altijd goed kunnen...

Lees meer