Logo
betting-nieuws

De top tien spelers met de meest lucratieve schoenencontracten


Voetballers die op het hoogste niveau acteren strijken jaarlijks miljoenen op. Dat bestaat uit het salaris van de club en daarnaast nog allerlei contracten van persoonlijke sponsoren. In dit artikelen zoomen we in op de contracten die worden gesloten voor de voetbalschoenen. De schoenen van de sportmerken worden via de sterren aan de man gebracht, die daar een flink bedrag voor terug krijgen. Een overzicht van de tien meest lucratieve schoenendeals.

Een aantal jaar geleden is er een onderzoek gedaan naar voetballers die het meeste opstrijken met hun persoonlijke schoenendeal. Daar rolde het volgende lijstje uit. 

10. Wayne Rooney 

Het voormalig Engelse wonderkind sloot een deal met Nike ter waarde 1,5 miljoen pond. Rooney werd het uithangbord van de Hypervenom schoen van Nike, die de bijnaam WR250 kreeg. 

9. Sergio Agüero 

De spits van Manchester City voetbalt al jaren op kicksen van Puma. In 2017 ontwikkelde Puma een speciale schoen voor de Argentijn. Agüero kreeg naar verluidt, net als Rooney, 1,5 miljoen pond overgemaakt door die campagne. 

8. Lionel Messi

Jullie hadden hem misschien hoger op deze lijst verwacht, maar de deal van Lionel Messi is nog bescheiden in vergelijking met een aantal anderen. Sinds de start van de carrière zijn Adidas en Messi al onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit huwelijk zal naar verwachting niet meer barsten. Messi krijgt zo'n 2,5 miljoen pond per jaar van de Duitse schoenenfabrikant. 

7. Marco Verratti 

De Italiaanse spelverdeler van Paris Saint-Germain sloot in 2017 een zeer lucratieve deal met Nike. Daarvoor had Verratti altijd op schoenen van Puma gespeeld. Het bod dat Nike deed was niet te weigeren. Insiders weten dat de kleine middenvelder een tienjarige deal heeft gesloten met het sportmerkt dat hem in totaal zo'n 30 miljoen pond oplevert. 

6. Paul Pogba

Paul Pogba wordt gezien als één van de meest interessante spelers op commercieel gebied. Nike en Adidas zagen beide de commerciële waarde in de middenvelder van Manchester United. Uiteindelijk won Adidas de strijd om de handtekening van de Fransman. Doorslaggevend was waarschijnlijk de 40 miljoen pond die opgesloten zit in het tienjarige contract van Pogba. 

5. Mesut Özil 

Mesut Özil zorgde in 2013 voor een hoop opschudding door van Nike naar de grote rivaal over te stappen. De linkspoot van Arsenal voetbalt sindsdien ook op schoenen van Adidas. Naar verluidt levert de deal met Adidas hem 3,7 miljoen pond per jaar op. 

4. Cesc Fabregas 

Ook Cesc Fabregas verscheurde het contract met Nike om in 2017 een verbintenis aan te gaan met Puma. Destijds nog spelend voor Chelsea zette hij zijn handtekening onder een deal voor vier miljoen per jaar. Inmiddels speelt Fabregas bij AS Monaco, waar zijn jaarsalaris op ongeveer hetzelfde bedrag zal liggen. Een gewiekte zakenman, die Fabregas. 

3. Gareth Bale

Adidas loopt als een rode draad door de carrière van Gareth Bale. Het eerste contract dat hij tekende bij het merk was op 16-jarige leeftijd. In 2014 hernieuwde de Real Madrid-ster de verbintenis. Het werd een zesjarig contract ter waarde van 20 miljoen pond. 

2. Mario Balotelli

Mario Balotelli sloot op een goed moment een zeer lucratieve deal met Puma. Voor het WK van 2014 in Brazilië ging de Italiaan in zee met Puma voor maar liefst 5,1 miljoen pond per jaar. Puma zag het potentieel en beloonde de spits met een flinke zak geld. We weten inmiddels dat Balotelli zijn potentieel nooit volledig heeft benut. Een dure deal dus voor Puma. 

1. Cristiano Ronaldo

Als Messi een contract heeft bij Adidas, dan is het niet gek dat Cristiano Ronaldo onder contract staat bij Nike. De Portugese wereldster heeft een levenslange verbintenis bij Nike. Ieder seizoen krijgt Ronaldo iets meer dan 6 miljoen pond van het merk. 

deze-sterren-werden-beboet-voor-de-meest-bizarre-uitglijders
betting-nieuws

Deze sterren werden beboet voor de meest bizarre uitglijders

FC Bayern München-aanvaller Kingsley Coman haalde deze over de headlines door een wel heel...

Lees meer