Logo
betting-nieuws

Deze sterren werden beboet voor de meest bizarre uitglijders


FC Bayern München-aanvaller Kingsley Coman haalde deze over de headlines door een wel heel opmerkelijke actie. De rappe buitenspeler moest zich weer melden op het trainingscomplex van de recordkampioen voor de training in kleine groepjes. Echter ging het thuis al mis bij de Fransman. In plaats van de gesponsorde Audi te pakken stapte Coman in z'n McLaren om naar de club te rijden.

En dat druist tegen de regels in van zijn werkgever Bayern München. Spelers van Bayern zijn contractueel verplicht in een Audi of een andere auto van de Volkswagengroep te rijden. Een defect aan de achteruitkijkspiegel deed Coman besluiten om met de McLaren naar Säbener Strasse te rijden. Het werd een dure fout voor Coman. Bayern heeft de speler beboet voor 50.000 euro. 

Boetes voor stommiteiten zijn geen uitzondering in de voetbalwereld. De meesten krijgen er wel eens één, omdat ze te laat bij de bespreking arriveren. Echter zijn er altijd een aantal die het nog bonter weten te maken. Denk bijvoorbeeld aan enfant terrible Mario Balotelli. We hebben een aantal van de meest bizarre uitglijders op een rij gezet. 

Robbie Savage

Het verhaal van Robbie Savage is er één uit duizenden. De middenvelder had een bedenkelijke reputatie op en naast en veld. Hij deed ook weinig moeite om van zijn rebelse imago af te komen. Eén van de dingen waar Savage altijd aan herinnerd zal worden is zijn toiletgebruik in 2002. 

In plaats van gewoon zijn eigen kleedkamer in te lopen, deed Savage zijn behoefte op het toilet die bestemd is voor de arbitrale trio. Een typerende actie van de flamboyante middenvelder, die een boete van 10.000 pond en een schorsing van twee weken aan zijn broek kreeg.

Asamoah Gyan

Voetballers proberen vaak op te vallen met felgekleurde kicksen of extravagante kapsels. Ze lopen daarmee de kans om onderwerp te worden van spot, maar riskeren over het algemeen geen boetes. Asamoah Gyan is zo'n speler die geregeld van kapsel veranderd. Na zijn avontuur in de Premier League bij Sunderland verkaste de spits naar het Midden-Oosten. 

Hij werd speler van Al Ahli in de Verenigde Arabische Emiraten en daar gelden andere normen en waarden als in het 'vrije Westen'. Gyan werd gesommeerd zo snel mogelijk afstand te doen van zijn 'onethische' hanenkan. Hij was niet de enige speler in de competitie. Naar verluidt moesten zo'n 40 spelers hun kapsel aanpassen. 

Mario Balotelli 

Verstand komt met de jaren en dat geldt zeker voor Mario Balotelli. Als twintigjarig talent van Manchester City ging de Italiaan ernstig in de fout. Op de trainingsacademie gooide Balotelli tenminste één dartpijl richting een jeugdspeler van de club. Waarom hij dat deed is niet bekend geworden. Waarschijnlijk had de aanvaller last van kortsluiting in z'n hoofd, zoals hij dat ook wel eens binnen de lijnen heeft. 

Balotelli werd bestraft voor zijn misdraging. Hij moest een weekloon inleveren van de bazen van City. Destijds bedroeg het weekloon van het enfant terrible ongeveer 100.000 pond. 

verdwenen-voetballers-deze-spelers-gingen-samir-nasri-voor
betting-nieuws

Verdwenen voetballers: deze spelers gingen Samir Nasri voor

Anderlecht-middenvelder Samir Nasri raakte deze week in opspraak, omdat hij onvindbaar zou zijn en...

Lees meer