Logo
betting-nieuws

Verdwenen voetballers: deze spelers gingen Samir Nasri voor


Anderlecht-middenvelder Samir Nasri raakte deze week in opspraak, omdat hij onvindbaar zou zijn en de club geen idee zou hebben waar uithangt. Dat schreef de Belgische krant La Dernière Heure. Inmiddels blijkt dat Nasri in Dubai vertoeft met goedkeuring van Anderlecht. Het is goed mogelijk dat Nasri probeert recht te lullen wat krom is, want er verdwijnen wel vaker voetballers van de radar. Wie gingen hem voor? 

Er werd zelfs gesproken over een ontslag van Nasri, maar dat lijkt nu van de baan, nu hij weer een teken van leven heeft gegeven via Instagram vanuit Dubai. Voetballers blinken wel vaker uit in acties zoals die van de Franse middenvelder. We hebben een aantal opmerkelijke verdwijningen voor je op een rij gezet. 

Rio Ferdinand 

De legende van Manchester United ging in de fout toen hij in 2003 een dopingtest mistte. Ferdinand was vergeten dat er een dopingtest op het programma stond en verliet na de training het complex van Manchester United om te gaan shoppen in de stad. Op weg naar het centrum schoot hem ineens te binnen dat hij naar de dopingtest moest. Ferdinand reed direct terug naar het trainingscomplex, maar toen bleek dat de mensen van de dopingautoriteit al weg waren. 

Het werd een dure misser voor de Engelse verdediger. Doordat hij niet aanwezig was bij de dopingtest schorste de voetbalbond hem voor acht maanden. Ferdinand zag het EK van 2004 aan z'n neus voorbij gaan. 

Anton Ferdinand 

Het niet nakomen van afspraken lijkt een beetje in de familie Ferdinand te zitten, want vier jaar later was de broer van Rio, Anton, aan de beurt. Hij vertelde West Ham-baas Alan Curbishley dat hij op bezoek moest bij zijn zieke moeder op het Isle of Wight. 

Het bleek achteraf een heel slechte smoes, want Ferdinand was een dag later jarig. Aan de vooravond van zijn 22e verjaardag werd Ferdinand gespot in een nachtclub in South Carolina in de Verenigde Staten. Nou, probeer daar maar eens een lopend verhaal van te maken tegenover je baas.. 

Mohamed Sissoko 

Mohamed Sissoko probeerde zijn trainer om de tuin te leiden door te zeggen dat hij met Mali moest aantreden in een vriendschappelijke tegen Kenia. Sissoko, destijds spelend voor Valencia, had eigenlijk gewoon zin in een paar dagen vrijaf. 

Bij terugkomst in Valencia vertelde hij dat hij in de rust was gewisseld in de met 1-0 gewonnen interland tegen Kenia. Maar de bazen van Valencia waren niet op hun achterhoofd gevallen. De wedstrijd tussen Mali en Kenia heeft nooit plaatsgevonden. Sissoko kon niet anders dan toegeven dat hij het allemaal verzonnen had. 

George Best

De levensstijl die George Best er op na hield was niet echt geschikt voor het profvoetbal. Omdat Best zo verschrikkelijk goed kon voetballen, kon hij jarenlang op zijn manier aan de top blijven. Best moest als speler van Manchester United het hele team dragen en daar was hij na een tijdje wel een beetje klaar mee. Hij zette het voetbal in 1973 op het tweede plan en besloot met de Ierse actrice Sinéad Cusack een flat te betrekken in West End in Londen. 

United dreigde te degraderen naar Division Two en dat deed Best besluiten om terug te keren naar Manchester. Echter waren ze daar zo klaar met de Welshman, dat hij op de transferlijst was gezet. 

Carlos Tevez

Het Zuid-Amerikaanse temperament zat Carlos Tevez wel eens in de weg. We gaan terug naar 2012. De Argentijnse spits weiger in te vallen als speler van Manchester City in de wedstrijd tegen Bayern München. Coach Roberto Mancini stuurde Tevez naar huis en zei na afloop dat hij hem niet meer nodig had. Speler en trainer raakte gebrouilleerd en daar maakte Tevez handig gebruik van. 

Aangezien Tevez niet meer welkom was op de training, gebruikte hij die tijd om te werken aan zijn golfhandicap. Tevez maakte daar ook geen geheim van en lachte uitgebreid naar de verzamelde camera's op de golfbaan. Na vijf maanden afwezigheid keerde de spits weer terug in het elftal. Hij scoorde tegen Norwich City en vierde dat met een golfswing. 

Estse voetballers komen niet opdagen  

Het WK-kwalificatieduel tussen Estland en Finland duurde in 1996 slechts drie seconden. Het nationale elftal van Estland weigerde te spelen, omdat ze het niet eens waren met het aanvangstijdstip van het duel. De scheidsrechter floot, voor het oog van 700 Schotse voetbalfans, de wedstrijd na drie seconden af. 

Schotland stelde voor om half 3 's middags af te trappen, aangezien het licht in het stadion in Talinn niet toereikend was. Daar was de Estse voetbalbond het niet mee eens. Zij bleven vasthouden aan het orginele tijdstip van kwart voor zeven. De FIFA stelde de Schotse voetballers in het gelijk en gaf Estland een ultimatum. Estland gaf daar geen gehoor aan, waardoor er om half drie werd afgetrapt in Talinn. 

deze-nederlanders-behoren-tot-de-vijftig-slechtste-premier-league-spelers-ooit
betting-nieuws

Deze Nederlanders behoren tot de vijftig slechtste Premier League-spelers ooit

Tientallen Nederlanders maakten de oversteek naar Engeland om te voetballen in de Premier League, de...

Lees meer