Logo
betting-nieuws

Indonesische fan heeft de grootste Messi-shirts collectie ter wereld


De fanschare van Lionel Messi is nauwelijks in cijfers uit te drukken. Liefhebbers die Argentijnse superster aanbidden zitten over de hele wereld. De één is wat fanatiek dan de ander. Dat komt bijvoorbeeld in uiting tot het aantal shirts. De Indonesische Messi-fan Surya Wijaya steekt zijn liefde voor Barcelona-vedette niet onder stoelen of banken en behoort tot de grootste shirt-verzamelaars van de wereld.

De collectie van Wijaya bestaat niet alleen uit Barcelona-shirts. Hij heeft ook tricot van Argentinië met de naam van het wonderkind achterop. Denk maar niet dat het allemaal namaak-shirts zijn. De Indonesische voetballiefhebber heeft een vermogen in zijn indrukwekkende collectie gestoken. "Ik heb er 200. Ik heb veel tijd en geld gestoken in de afgelopen 11 jaar om tot de collectie te komen zoals die nu is", vertelt hij aan de Spaanse sportkrant MARCA

"Veel mensen verklaren mij voor gek door deze hobby, maar ik vertel ze dan dat dit mijn leven en passie is. Een aantal heb ik er in winkels in Indonesië gekocht, maar de meeste shirts bestel ik via het internet. Het zijn allemaal orginele shirts, maar er geen gedragen wedstrijdshirt van Messi tussen", aldus Wijaya. 

Voor Wijaya heeft één shirt een bijzonder het tintje. "Het model dat ik het mooiste vind is degene die hij droeg in de Champions League toen hij scoorde in de finale tegen Manchester United." 

deze-nederlanders-behoren-tot-de-vijftig-slechtste-premier-league-spelers-ooit
betting-nieuws

Deze Nederlanders behoren tot de vijftig slechtste Premier League-spelers ooit

Tientallen Nederlanders maakten de oversteek naar Engeland om te voetballen in de Premier League, de...

Lees meer