Logo
betting-nieuws

Waarom iedereen vroeger Santiago Munez wilde zijn


Ronaldinho speelt de sterren van de hemel bij Barcelona en krijgt daarvoor de Gouden Bal uitgereikt. Thierry Henry en Diego Forlan delen de prijs voor Europees voetballer van het jaar. We schrijven 2005 en in de schaduw van deze wereldsterren is er nog een voetballer die in één keer enorm populair werd. Zijn naam? Santiago Munez, het personage uit de film Goal!

Voor deze film, die uitgroeide tot een trilogie, werden kosten noch moeite gespaard. Een hele generatie groeide op met deze film, waardoor bij de meesten wel een lampje gaat branden als ze de naam Santiago Munez horen. Goal! beschrijft het verhaal van een jongen die opgroeid in een arme wijk in Los Angeles, nadat hij als immigrant vanuit Mexico naar de Verenigde Staten is gekomen, en maar één droom heeft: profvoetballer worden. 

Hij heeft het geluk dat Glen Foy, scout en voormalig Schots international, hem ziet spelen bij de amateurs in Los Angeles. Foy nodigt hem uit een voor een trainingsstage bij Premier League-club Newcastle United. Makkelijk heeft Munez het niet in het koude en regenachtige Engeland. Uiteindelijk komt zijn talent op de training bovendrijven en weet hij de trainer te overtuigen van zijn kwaliteiten. Zo wordt het succesverhaal geschreven van een jonge Mexicaanse immigrant die uitgroeid tot een ster in de Premier League. 

De jongensdroom van Munez spreekt aan bij het grote publiek. Een aantal grote namen gaven acte de presence in de film. Zo doken onder andere David Beckham, Zinedine Zidane, Raul en Alan Shearer op. Ook al heeft Munez, gespeeld door Kuno Becker, nooit een officiële professionele wedstrijd gespeeld was hij net zo bekend als de sterren van Real Madrid en Newcastle United. Het personage werd populair figuur op de pleintjes, ondanks een aantal ongeloofwaardige aspecten in de filmn. Munez kon dingen met een bal die je zelfs Ronaldinho niet zag doen. 

De club waar Munez zijn carrière begon, Newcastle United, is de laatste week veel in het nieuws. De club staat op het punt verkocht te worden aan de Saoëdische prins Mohammed bin Salman voor zo'n 340 miljoen euro. De overname is nog niet in kannen en kruiken. Amnesty International tekende al protest aan tegen een mogelijke verkoop, vanwege de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië.

waarom-iedereen-vroeger-santiago-munez-wilde-zijn
betting-nieuws

Waarom iedereen vroeger Santiago Munez wilde zijn

Ronaldinho speelt de sterren van de hemel bij Barcelona en krijgt daarvoor de Gouden Bal uitgereikt....

Lees meer