Logo
betting-nieuws

Deze Nederlanders behoren tot de vijftig slechtste Premier League-spelers ooit


Tientallen Nederlanders maakten de oversteek naar Engeland om te voetballen in de Premier League, de grootste competitie ter wereld. Wanneer een club uit de Premier League zich meldt, is er eigenlijk geen weg meer terug, Wie wil er nou niet op het heilige gras van Anfield Road, Old Trafford of Goodison Park spelen? Een select groepje wist geschiedenis te schrijven aan de andere kant van de Noordzee. Voor velen bleek de stap veel te groot. 

Het salarisstrookje was meer dan prima, maar een gebrek aan speelminuten woog niet op tegen het grote geld. Het Engelse voetbalmagazine FourFourTwo stelde deze maand een lijst samen van de top 50 slechtste spelers uit de historie van de Premier League. En daarin zijn ook een viertal Nederlanders in opgenomen. 

Erik Meijer - 36 

De eerste Nederlander die we tegen komen in de weinig vleiende lijst is Erik Meijer. De Limburger kreeg in Liverpool, waar hij een jaar voetbalde, de bijnaam Mad Erik. Hij had de gewoonte om zijn teamgenoten voor het minste of geringste uit te kafferen. Dat was het enige waarmee hij opviel, want scoren deed Meijer niet in het shirt van Liverpool. Als opvolger van Meijer trokken de Liverpudlians Emile Heskey aan, die het net wel wist te vinden.  

Tegenwoordig werkt de voormalig spits als analist voor de Duitse tak van SkySports. 

Andy van der Meyde - 32 

Andy van der Meyde is misschien wel het beste voorbeeld van alles wat je niet moet doen wanneer je in Engeland gaat spelen. De fans van Everton dachten dat hun club een superster had binnengehaald, zo schrijft FourFourTwo. Van der Meyde kwam over van Inter, waar hij deel uitmaakte van een team met vedettes als Juan Sebastian Veron, Edgar Davids en Christian Vieri. Dat schepte hoge verwachtingen bij de supporters van The Toffees. 

Hij kon nimmer aan dat hoge verwachtingspatroon voldoen en dat was volledig aan hem zelf te danken. Van der Meyde haalde alleen de voorpagina's wanneer hij weer iets had uitgevroten dat niet door de beugel kon. Zijn periode in Liverpool werd gekenmerkt door blessures, verslavingen en problemen in de relationele sfeer. In vier seizoenen dat hij onder contract stond bij Everton speelde hij slechts 20 wedstrijden. 

Ricky van Wolfswinkel - 19 

Naar verluidt betaalde Norwich City in de zomer van 2013 10 miljoen euro aan Sporting Lissabon voor de dienst van Ricky van Wolfswinkel. Als veelbelovend talent verkaste Van Wolfswinkel van FC Utrecht naar Sporting Lissabon in 2011. Daar ging hij verder met waarmee hij in de Eredivisie gestopt was: doelpunten maken. Het leverde hem een transfer naar het gedroomde voetballand op. Van Wolfswinkel kende een droomstart in Norwich door direct te scoren bij zijn debuut. 

Het bleef echter bij dat ene doelpunt in de 24 optredens voor Norwich. Volgens het medium beschikte Van Wolfswinkel niet over voldoende vaardigheden om te slagen in de Premier League. "Misschien was het meest voor de hand liggende punt over hem zijn lichaamsbouw; hij zag er gewoon niet uit als een speler die geschikt was voor het Britse voetbal. Voldoende kwaliteiten aan de bal maar te rank en te slank", luidt het oordeel. 

Winston Bogarde - 8 

De hoogst genoteerde Nederlander in de lijst is Winston Bogarde. Zijn periode bij Chelsea was vooral goed voor de bankrekening van Boateng. De middenvelder verdiende maar liefst 40.000 per week met bankzitten. Claudio Rainieri had Bogarde niet nodig. Hij werd op basis van een indrukwekkend cv naar Londen gehaald. Na Ajax volgde transfers naar AC Milan en Barcelona. Met die clubs achter je naam zijn de verwachtingen automatisch hoog. 

Ondanks dat Rainieri hem niet zag staan, had Bogarde niet de behoefte om op zoek te gaan naar een andere club. "Waarom zou ik 15 miljoen euro weggooien, als het al van mij is? Op het moment dat ik tekende was het in feite mijn geld, mijn contract", zo keek hij later terug op het Londense avontuur.