Logo
betting-nieuws

Deze opa won 180.000 euro door in te zetten op een profcarrière van zijn kleinzoon


We zijn de archieven weer ingedoken voor de mooiste betting-verhalen. In Engeland gaan gokken en sport nog wat strakker hand in hand als hier het geval is. Inzetten op voetbalwedstrijden is daar onderdeel van de cultuur en daar vloeien de mooiste verhalen uit voort. Dit keer gaan we terug naar 2013.

Veel opa's hebben hun mond vol over hun kleinkinderen. Zo ook Peter Edwards, de opa van Harry Wilson, jeugdproduct van Liverpool en inmiddels in de Premier League actief voor Bournemouth. Toen Wilson slechts drie jaar oud was, wist zijn opa het al zeker: kleinzoon Harry gaat ooit in het nationale elftal van Wales spelen. Er zijn er echter maar weinig die die fantasie ook daadwerkelijk durven om te zetten in een weddenschap. De heer Edwards durfde dat wel.

Harry Wilson werd opgenomen in de academy van Liverpool. Dat hij over een bovengemiddeld talent beschikt blijkt wel uit de bijnaam die hij kreeg toebedeeld: 'The next Gareth Bale'. Die kreeg hij niet voor niets. Wilson brak het record van de Real Madrid-ster door als jongste speler ooit aan te treden in het nationale elftal van Wales. Hij was toen precies 16 jaar en 207 dagen oud.  

De jonge Wilson werd door velen gezien als een supertalent, maar niemand had dat zo snel in de gaten als zijn opa Edwards. Wilson was slechts drie jaar toen de man besloot in te zetten op een professionele carrière van zijn kleinzoon. Een fysieke bookmaker, William Hill, noteerde de winkansen op 2500/1 wat resulteerde in een decimale notering van 2501.00. Een notering die de onwaarschijnlijkheid van de weddenschap deed samenvatten. Toch besloot Edwards £50 in te zetten, omgerekend meer dan €71. "Harry beroerde de bal al met zijn handen en knieën voordat hij uberhaubt kon lopen, dat bracht me op het idee". 

Toen zijn kleinzoon zich daadwerkelijk bewees in de jeugdopleiding van Liverpool zag de opa in dat zijn geplaatste weddenschap nog niet zo gek was. Hij besloot terug te gaan naar William Hill voor een tweede weddenschap, maar die werd geweigerd. "Harry was toen twaalf; maar de bookmaker zei dat ik al een weddenschap had staan met een enorm bedrag.

Als teken van 'good will' gaf de bookmaker de optie om Engeland eraan toe te voegen, dat heb ik gedaan". Daarmee zorgde Edwards ervoor dat indien zijn kleinzoon zou uitkomen voor Engeland, hij alsnog veilig was van de winst. De moeder van Wilson kwam namelijk uit Chester, waardoor zijn kleinzoon die keus dus had kunnen maken.

In oktober 2013 gebeurde datgene dat opa al voorspelde: zijn kleinzoon mocht invallen tijdens een WK kwalificatie-wedstrijd tegen België. Het kleine Wales wist de Belgische sterren op 1-1 te houden. Een prestatie van formaat. Maar de verbazing over het gelijkspel verdween bij bookmaker William Hill geheel naar de achtergrond door een wissel in de 57e minuut. Het bord met nummer zes van Collins ging omhoog. De piepjonge Wilson stond klaar om hemt te vervangen. En zo viel alles op zijn plek: opa Wilson won maar liefst £125,000, omgerekend bijna 180.000 euro. 

Het verhaal van de opa van Harry Wilson is er één uit duizenden, maar hij zal niet alleen daar aan worden herinnerd na zijn carrière. Wilson schopte het niet tot vaste kracht in de hoofdmacht van Liverpool, dat inmiddels absolute wereldtop is. Geen schande voor de linkspoot, die in het huidige Premier League-seizoen al zeven keer wist te scoren in het shirt van Bournemouth. Het aantal interlands voor Wales staat inmiddels op 13. Zijn ster is dus nog steeds rijzende tot groot genoegen van zijn opa. 

throwback-hoe-deze-londense-broers-een-half-miljoen-vergaarden-en-van-gokken-hun-werk-maakten
betting-nieuws

Throwback: Hoe deze Londense broers een half miljoen vergaarden en van gokken hun werk maakten

Deze Engelse broers Gavin en Alex Walker baarden een paar geleden opzien met hun succesverhaal. Net...

Lees meer