Logo
nieuws

RTL neemt je mee terug naar de heroïsche UEFA Cup-finale van 2002


Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, John Dahl Tomasson, Bonaventure Kalou en Robin van Persie: het is een greep uit de selectie van Feyenoord waarmee de Rotterdammers in 2002 de UEFA Cup wonnen. In de eigen Kuip werd in een spektakelstuk van jewelste Borussia Dortmund met 3-2 verslagen. Zodoende is Feyenoord de laatste Nederlandse club die een Europese hoofdprijs binnensleepte. 

De weg naar de finale in stadion De Kuip was al bijzonder genoeg. Zo stuitte Feyenoord in de kwartfinale op een Nederlandse club. PSV werd over twee wedstrijden verslagen. Na de reguliere speeltijd stond er in de return weer 1-1 op het bord. Daardoor moesten er strafschoppen aan te pas komen om te bepalen wie zou doorstoten naar de halve finale. Ono, Paauwe, Van Hooijdonk, Bosvelt en Van Wonderen waren allen zekerheidjes voor de ploeg van Bert van Marwijk. 

In de halve finale wachtte Internazionale. Feyenoord speelde het eerste duel van het tweeluik in Milaan. De Rotterdammers wonnen in Giuseppe Meazza met 0-1 doordat Inter-verdediger Cordoba zijn eigen doelman verschalkte. Daarna moesten in De Kuip alle zeilen worden bijgezet. Inter werd op 2-2 gehouden waardoor de finale tegen Borussia Dortmund een feit was. 

RTL 7 neemt je op donderdag 7 mei mee terug naar de heroïsche avond in 2002 waarop Feyenoord beslag legde op de UEFA Cup. De uitzending begint die avond om 20.30 uur. 

deze-onthullende-sportdocu-s-zijn-het-kijken-meer-dan-waard
betting-nieuws

Deze onthullende sportdocu's zijn het kijken meer dan waard

Heb je Netflix en Videoland al volledig uitgespeeld? Wij geven je nieuwe inspiratie. In dit artikel...

Lees meer