Logo
betting-nieuws

Deze profvoetballers maakten een carrièreswitch en gingen verder in een andere sport


De beste voetballers van je klas op de basisschool waar meestal vaak goed in meer dan één sport. Sommigen focusten zich echter alleen maar op het voetbal met de gedachte ooit prof te worden. Ondertussen wist je dat ze ook in andere sport ver zouden komen. Het komt nog wel eens voor dat bekende en minder bekende voetballers op latere leeftijd een carrièreswitch maken. Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet. 

Grant Holt - worstelen 

De Engelse aanvaller Grant Holt ging in 2018 zijn schoenen aan de wilgen. De spits die actief was geweest in de Premier League, Championship en de League One vond het op 35-jarige leeftijd welletjes geweest. Holt kende zijn beste seizoen in de Premier League in het shirt van Norwich City. In het seizoen 2011/'12 wist de spits 15 keer doel te treffen, vaker dan topspitsen Mario Balotelli en Edin Dzeko. 

Na de aankondiging van zijn voetbalpensioen bleef Holt niet stilzitten. Niet veel later stortte hij zich namelijk volledig op het worstelen. En dat deed hij meteen met succes. Hij won zijn eerste toernooi waar hij aan mee deed. 

Tim Wiese - worstelen 

We sluiten niet uit dat Holt geïnsipireerd is geraakt door de Duitse keeper Tim Wiese. De flamboyante sluitpost speelde in 2014 zijn laatste wedstrijd in de Bundesliga en maakte twee jaar later zijn debuut in de WWE Tim "The Machinegun" Wiese. Daar ging wel een flinke transformatie aan vooraf. Eenmaal gestopt met zijn profcarrière als keeper dook Wiese de sportschool in om spiermassa te winnen. 

Van zijn athletische lichaam, die hij nodig als doelman, bleef weinig over. Wiese werd een enorm brede kerel met olietankers als biceps. Om carrière te maken in de WWE zou Wiese voor drie jaar naar de Verenigde Staten moeten gaan. Dat zag de Duitser niet zitten. Het zou uiteindelijk bij één show-optreden blijven tijdens een WWE-event in Frankfurt. 

Na zijn worstelavontuur verlegde Wiese zijn interesse naar het darten. Hij vormde meerdere keren een koppel met Michael van Gerwen op darttoernooien voor Duitse prominenten. 

Petr Cech - ijshockey 

Petr Cech won in zijn tijd bij Chelsea zo'n beetje alles wat er te winnen viel. De doelman behoort tot één van de grootste voetballers in zijn geboorteland Tsjechië. Cech heeft namelijk ook de meeste caps achter zijn naam in het Tsjechische nationale elftal. 

Hij droeg het shirt van Chelsea meer dan tien jaar om vervolgens te verkassen naar Arsenal waar hij zijn carriè vorige zomer. Een aantal maanden na zijn vertrek uit de voetbalwereld dook Cech op als keeper van ijshockeyclub Guildford Phoenix. Het debuut van de Tsjech ging viral, omdat hij meteen twee strafschoppen wist te keren. Dat maakte het extra pijnlijk voor de fans van Arsenal. In de drie seizoenen die Cech keepte voor The Gunners stopte hij geen enkele penalty. 

Rafael van der Vaart - darts  

Naast zijn grote liefde voor de bal heeft Rafael van der Vaart nog een sport waar hij dol op is: darten. Van der Vaart mag graag een pijltje gooien en besloot vorig jaar de professionele kant op te gaan. De voormalig international van Oranje schreef zich in voor de BDO Denmark Open en de Denmark Masters. 

In de eerste ronde van de Denmark Open verlsoeg hij Thomas Andersen met 4-2. Mogens Christensen was in de tweede ronde van het toernooi echter een maatje te groot voor Van der Vaart. Zo nu en dan zien we de voormalig vedette van Real Madrid en Tottenham Hotspur met drie pijlen in zijn handen. Recent nog was Van der Vaart samen met Robin van Persie aanwezig bij het grootse afscheid van Raymond van Barneveld in de Ziggo Dome. 

Paolo Maldini - tennis

Paolo Maldini was de absolute leider van het AC Milan dat de top van Europa behoorde. De Italiaanse verdediger had altijd al de uitstraling van een tennisser op voetbalschoenen. Maldini stopte op 39-jarige leeftijd na 23 seizoenen in de hoofdmacht van AC Milan. Stilzitten deed Maldini vervolgens niet. Tien jaar na zijn afscheid als voetballer vond de Italiaan het tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Het balgevoel was nog altijd aanwezig en dus besloot Maldini om op z'n 49ste deel te nemen aan een ATP Challenger Tour. Dat werd geen succes. Hij en zijn dubbelpartner werden direct naar huis gestuurd. Dan blijft wel de vraag over of Maldini er nog een succesvolle carrière had kunnen hebben als hij eerder was begonnen.