Logo
betting-nieuws

Alles wat je moeten weten over Darts At Home: livestream, wedtips en prijzengeld


Darts At Home, zo heet de online dartscompetitie die vrijdagavond van start gaat. De PDC, de grootste dartbond van de wereld, testte het concept de afgelopen week. De titel van het nieuwe toernooi zegt het al, we komen live in de woonkamer van de topdarters van de wereld.

Het toernooi bestaat uit maar liefst 32 avonden darts achter elkaar. Elke avond nemen vier darters het tegen elkaar op in een serie van beste of nine legs. De darters moeten zorgen voor een goede videoverbinding en staan in contact met hun tegenstander en de scheidsrechter. Na iedere beurt moet de darter zijn score doorgeven aan de scheidsrechter. Er wordt op een 'normaal' bord gegooid in tegenstelling tot Raymond van Barneveld en Phil Taylor. De grootheden uit de dartswereld namen het recent ook online tegen elkaar op en speelden toen op een elektronisch dartsbord.

De PDC koppelt ook een beloning aan deelname aan het toernooi. De darters aan de onderkant van het speelveld verdienen lang niet zoveel als bijvoorbeeld profvoetballers. Darters krijgen zo'n 500 pond per wedstrijd. De mannen die al wat langer meelopen in de sport én dus ook al meer prijzengeld bij elkaar hebben gespeeld, kiezen ervoor dit bedrag te schenken aan een goed doel. Simon Withlock heeft al te kennen gegeven zijn gage te doneren aan de gezondheidszorg. 

Voor de Nederlandse fans is het een aderlating dat Michael van Gerwen niet zal deelnemen aan het 32 dagen-durende online toernooi. Hij verkiest het trainen met Vincent van der Voort boven het toernooi. Van der Voort legt tegenover het AD uit, waarom ze beiden afzien van deelname. "Eén van de voorwaarden is dat het stil is. Nou, ik zit hier met mijn vrouw en honden thuis. Als er alleen wordt aangebeld dan is het al raak", aldus de ervaren darter. 

Een andere grote naam die verstek laat gaan is Gary Anderson. De Schot kwam met een opmerkelijke reden voor zijn afwezigheid. De internetverbinding blijkt namelijk in huize Anderson niet van dusdanige kwaliteit, dat er gestreamd kan worden. 

Het toernooi is gratis online te volgen via een stream van de PDC. Daarvoor moet je wel een account aanmaken bij de dartsbond. Wereldkampioen Peter Wright komt vandaag al in actie. Morgen is het onder andere de beurt aan Gerwyn Price. De Nederlandse afgevaardiging bestaat uit Jelle Klaassen, Jan Dekker, Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena. 

De aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, TOTO, is ook vol op dit toernooi gedoken. TOTO maakt het mogelijk om iedere dag in te zetten op dit online toernooi. De druk van een volle zaal is er niet voor de darters die net komen kijken en dat kan wel eens voor verrassingen gaan zorgen. Zo tipt de aanbieder een overwinning van Dekker op Dave Chisnall voor 3,50. Deze pot staat zondag op het programma. Om het nog wat aantrekkelijker te maken geeft TOTO vrijdag een aantal free bets weg. 

Een volgepakt Alexandra Palace ontbreekt dit keer, maar dat maakt het niet minder leuk. Via de livestream hoor je wat de darters zeggen als ze een mindere beurt maken. Natuurlijk ontbreekt het One Hundred And Eighty niet. 

deze-onthullende-sportdocu-s-zijn-het-kijken-meer-dan-waard
betting-nieuws

Deze onthullende sportdocu's zijn het kijken meer dan waard

Heb je Netflix en Videoland al volledig uitgespeeld? Wij geven je nieuwe inspiratie. In dit artikel...

Lees meer