Logo
betting-nieuws

Deze onthullende sportdocu's zijn het kijken meer dan waard


Heb je Netflix en Videoland al volledig uitgespeeld? Wij geven je nieuwe inspiratie. In dit artikel hebben we een aantal zeer boeiende sportdocumentaires/series gebundeld die het kijken meer dan waard zijn. Naast voetbal zijn er over tal van andere sporten interessante series te vinden op de streamingsdiensten. De Netflix-serie 'Drive to Survive' geeft je bijvoorbeeld een prachtig kijkje achter de schermen in de wondere wereld van de Formule 1. 

All or Nothing: Manchester City  

Manchester City-trainer Pep Guardiola weet bij iedere club waar hij werkzaam is attractief voetbal te combineren met resultaat. In die missie slaagt hij ook bij zijn huidige club Manchester City. Guardiola is een apostel van Johan Cruijff en dat is terug te zien op het veld. In deze serie wordt duidelijk wat de Catalaanse succescoach zo speciaal maakt. Hij wordt met City in het seizoen 2017/'18 kampioen van Engeland met een puntenaantal van 100. 

De camera's van Amazon Prime draaiden in die jaargang mee achter de schermen bij één van de grootste clubs van de wereld. Zodoende krijg je een inkijkje in het meesterbrein van Guardiola, die vooral indruk maakt met zijn speeches waarmee hij zijn spelers probeert te motiveren. Daarnaast kom je meer te weten over de immense staf waarmee Guardiola werkt en komen de wetten van de topsport duidelijk aan de oppervlakte. 

De serie over Manchester City bestaat uit acht afleveringen en is te zien via Amazon Prime. 

Drive to Survive 

In de Netflix-serie Drive to Survive gooit de Formule 1 haar deuren open, die eerder altijd potdicht bleven. Ieder raceweekend kan er maar één coureur de snelste zijn. Iedere Formule 1-coureur begint aan het weekend met het idee dat hij de snelste kan zijn. De teleurstelling wanneer zo'n Grand Prix dan niet volgens plan loopt is erg groot. Niet alleen bij de hoofdrolspelers, maar ook achter de schermen. Het team van engineers en al het andere begeleidende personeel heeft maar één doel voor ogen en dat is een zo snel mogelijke tijd klokken. 

Voor de beginnende Formule 1-volger geeft Drive to Survive goed weer onder welke druk de twintig coureurs ieder weekend weer moeten presteren. Het laat ook zien welke coureurs goed met het verwachtingspatroon om kunnen gaan en welke coureurs niet. Heftige confrontaties worden niet uit de weg gegaan na de zoveelste teleurstelling. Natuurlijk is er ook plaats voor de euforische moment. Er staan inmiddels al twee seizoenen van deze boeiende serie online. 

Beide seizoenen van Drive to Surive hebben tien afleveringen en zijn te zien via Netflix. 

Take Us Home: Leeds United 

Leeds United was ooit een gerenommeerde Premier League-club, maar raakte, net zoals in Sunderland, ernstig in verval. Onder leiding van Marcelo Bielsa moet de weg omhoog worden ingezet. De excentrieke Bielsa houdt van aanvallend voetbal en schroomt niet om risico's te nemen. De clubleiding van Leeds geeft de Argentijnse coach de opdracht mee om te promoveren naar het niveau waar de club thuishoort: de Premier League. 

Take Us Home: Leeds United gaat over het seizoen 2018/'19 van de Championship-club, waarin een aantal merkwaardige dingen gebeuren. Promotie wordt jammer genoeg niet afgedwongen. Toch gaat het de boeken in als een onvergetelijk seizoen. Zo stuurde Bielsa een spion naar de training van concurrent Derby County en ging zijn Powerpoint-presentatie over alle tegenstanders uit de Championship viral. Hoe dit allemaal tot stand kwam zie je in de Amazon-serie. 

Take Us Home: Leeds United is te zien op Amazon Prime en heeft zes afleveringen. 

The Last Dance 

Voor deze onthullende documentaire moeten we nog even geduld hebben. The Last Dance vertelt het verhaal van NBA-legende Michael Jordan. In deze tiendelige docuserie komen passeren de verschillende kanten van Jordan de revue. De basis voor de serie vormt het seizoen 1997/'98 waarin Jordan deel uitmaakt van de Chicago Bulls. Er ontstaat een conflict rondom het team omdat de manager van de Bulls wil gaan verjongen. De selectie is het daar duidelijk niet mee eens. 

Jordan klapt ook uit de school over het drugsgebruik binnen het team. Als rookie van de Bulls stapt hij een hotelkamer binnen en treft daar het meerendeel van zijn team aan omringd met lijnen cocaïne en hasj. Ook lieten z'n teamgenoten in de tijd vrouwen naar de hotelkamers komen, onthult Jordan. 

Naast de perikelen van dat NBA-seizoen wordt er teruggegaan naar de roots van Jordan. Onder andere zijn moeder Deloris komt aan het woord in de serie en vertelt over de geldproblemen waar de jonge Jordan mee kampte. In de periode voor zijn grote doorbraak vroeg hij zijn moeder middels een brief wat geld over te maken. 

De productie van de serie duurde maar liefst drie jaar en is vanaf maandag 20 april te zien op Netflix. Iedere week verschijnen er twee nieuwe afleveringen op de streamingsdienst. 

dit-weekend-blijf-je-thuis-voor-all-stars-2-old-stars
betting-nieuws

Dit weekend blijf je thuis voor All Stars 2: Old Stars

Deze week werd bekend dat er een nieuw seizoen komt van de comedyserie All Stars. In het verlengde...

Lees meer