Logo
betting-nieuws

Throwback: Hoe deze Londense broers een half miljoen vergaarden en van gokken hun werk maakten


Deze Engelse broers Gavin en Alex Walker baarden een aantal jaar geleden met hun succesverhaal. Net zoals veel Engelse tieners zetten de jongens regelmatig in op voetbalwedstrijden, alleen pakten zij het net even wat professioneler aan dan de rest. Ze vergaarden in een kort tijdsbestek meer dan een half miljoen euro en hebben van hun hobby hun beroep gemaakt.

We gaan even terug naar 2015. De Engelse website The Tab gaat op bezoek bij Gavin en Alex in hun riante appartement in hartje Londen. De jongens hebben het penthouse kunnen betrekken met hun vermogen dat ze hebben verdiend door in te zetten op voetbalwedstrijden. Het is een verhaal uit duizenden, aangezien maar weinigen er in slagen om op regelmatige basis zoveel te winnen. 

In hun appartement vertellen de gebroeders Walker dat er weken tussen zitten waarin ze meer dan 20.000 euro verdienen. Met zulke winsten hoeven de jongens inderdaad niet meer te werken. 

De dagbesteding klinkt als een studentendroom. In een kamer met grote 50-inch beeldschermen, in het hartje van London met een geweldig uitzicht, zitten de jongens de hele dag voetbal te kijken. Op schoot hebben ze beiden een laptop, waar ze gedurende de dag, volgens een vast patroon weddenschappen afsluiten. 

De Walkers vertellen hoe ze iedere dag te werk gaan. Er worden bijvoorbeeld nooit combi-bets gespeeld, die zijn te wisselvallig. Alle weddenschappen die geplaatst worden zijn enkel en alleen single-bets op voetbalwedstrijden, en daarnaast alleen live-weddenschappen. Op die manier kun je gedurende de wedstrijd makkelijker inschatten wat de kansverhoudingen zijn. 

Het volgen van wedstrijden is bittere noodzaak geworden voor de jongens. Ze kijken er zo'n vijf op een dag. "Uiteraad genoot je aan het begin van alle wedstrijden. Dat is nu ook wel zo, maar in wat mindere mate". Daarnaast attenderen ze op het verschil met een negen tot vijf-baan. "We kunnen stoppen wanneer we willen. In dat geval zet je de knop om en ga je naar wat vrienden. Dan denken we ook niet meer aan de weddenschappen."

Op welke wedstrijd je inzet, is volgens de gokkers niet heel relevant. In de ochtend voor het interview, om 07:00 in de morgen, plaatsten de jongens bijvoorbeeld al een weddenschap op het vrouwenelftal onder de 16 van Uzbekistan tegen Japan. De jongens zochten een stream en begonnen gewoon met kijken. Wat echter wél relevant is voor het behalen van succes op lange termijn, is het inschatten van 'value' (meer info). 

Bij het inschatten van value draait het allemaal om het op waarde schatten van de kansen bij een wedstrijd. Het is dan de kunst om te zien dat een bookmaker (waarvan de noteringen vaak automatisch worden ingegeven) een fout heeft gemaakt in die inschatting. Gavin en Alex Walker leggen het als volgt uit. "Als je een dubbeltje de lucht ingooit, dan zijn die kansen 50/50. Wij zoeken echter altijd naar een muntje waarvan die verhouding 40/60 is. Op die manier hebben we tot dusver altijd nog winst behaald."

Tuurlijk wordt er ook vaak verloren. De jongens hebben immers geen voorspellende gave. De theorie van hen is echter, dat het verpreiden van de inzet over wedstrijden met value op lange termijn altijd meer opbrengt dan dat er verloren gaat. Het vinden van een wedstrijd met een hoge winkans en aantrekkelijke noteringen is een kwestie van research. De winsten die behaald worden zijn in eerste instantie ook niet zo hoog. De single-bets leveren niet heel veel op, tot het moment dat je meer inzet. Dan wordt het aantrekkelijk: "Once you start making money it becomes easier to make more money", aldus Gavin en Alex. 

Verstandig omgaan met hun geld zien de twee broers als het belangrijkste binnen de strategie. "We hebben te veel voorbeelden van mensen die winsten behalen, maar vervolgens niet weten wat ze ermee moeten doen. Vervolgens gaan ze nog meer inzetten en verliezen ze alles". Een tip daarbij is het 'bankroll-management' waarin volgens een vaste strategie de kans op grote verliezen verkleind.

Alex en Gavin blijven daarnaast nuchter. "Onze ouders zijn er geen fan van, maar zien wel in dat we nu gewoon goed verdienen". Met hun ouders hebben ze een potje gemaakt die ze als buffer gebruiken mocht het toch niet meer heel voorspoedig gaan. "70.000 pond hebben we apart staan", wat omgerekend bijna een ton aan euro's is. "Onze maandelijkste kosten zit hem nu vooral in kleding. Ik vind het belangrijk om er wel goed uit te zien, haha". 

bij-gebrek-aan-sportwedstrijden-kunnen-we-nu-inzetten-op-wie-de-rol-van-tiger-king-krijgt
betting-nieuws

Bij gebrek aan sportwedstrijden kunnen we nu inzetten op wie de rol van 'Tiger King' krijgt

We netflixen op dit moment meer dan ooit, doordat we thuis moeten blijven. Het moment van het ingaan...

Lees meer


Kleding genoeg dus voor deze jongens. Toch willen we waarschuwen voor het succesverhaal van deze jongens. We verkondigen al langer dat er wel degelijk op lange termijn rendament kan worden behaald, mits je beschikt over een duidelijke strategie en zelfbeheersing. Ook deze jongens hebben er ruim een jaar over gedaan alsvoor hun rendement uit single-bets aantrekkelijk werd. Geduld is een schone zaak, en sluit nooit weddenschappen af om je vorige verlies goed te maken.