Logo
betting-nieuws

Inzetten op de Wit-Russische competitie? Dit moet je weten over speelronde vier


De Wit-Russische competitie begint ook aan populariteit in Nederland te winnen. De eerste succesverhalen kwamen deze week binnen en daarom besloot WijWedden ook maar eens in deze obscure competitie te duiken. In Wit-Rusland staat dit weekend speelronde vier van de Vysjejsjaja Liga op het programma met een aantal interessante affiches.

Neman en Belshina trapte deze speelronde af en hielden elkaar vrijdagavond in evenwicht: 1-1. Zaterdag en zondag staan er drie wedstrijden op het programma, waarna op maandag de speelronde wordt afgesloten door Slavia Mozyr en Rukh Brest. 

Dinamo Brest - Isloch Minsk 

Titelverdediger Dinamo Brest is niet heel sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. We vinden de kampioen van vorig jaar terug op een tiende plek met vier punten na drie wedstrijden. In Isloch Minsk komt er een taaie tegenstander op bezoek. De hoofdstedelingen hebben twee punten meer dan Brest en kunnen bij een overwinning doorstoten naar de top van de competitie. Isloch is bezig aan een sterke serie, die aan het einde van het vorige seizoen werd ingezet. De ploeg verloor namelijk slechts twee duels van de afgelopen tien wedstrijden. 

wit-russische-club-vult-tribunes-met-zelfgemaakte-poppen
betting-nieuws

Wit-Russische club vult tribunes met zelfgemaakte poppen

In Wit-Rusland lijkt op dit moment niets te gek. Er wordt nog steeds gevoetbald in het land, maar de...

Lees meer

De verwachting is dat de uitploeg tevreden zal zijn met een punt op bezoek bij de kampioen van Wit-Rusland. Het verlies tegen Slavia afgelopen weekend maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Dinamo van tien wedstrijden. De thuisploeg zal voor revanche willen gaan na dit smadelijke verlies. Normaal gesproken kan Dinamo rekenen op de steun van de fanatieke aanhang, maar daar blijft een groot deel van thuis dit weekend. De Wit-Russische topclub heeft daarop iets bedacht. In het stadion zijn paspoppen op de tribunes neergezet met daar bovenop een foto van de fans.  

Smolevichi - Soligorsk  

Het is niet het affiche waar je met smacht op zit te wachten, maar toch gaat er een interessante weddenschap schuil in deze wedstrijd. Deze twee ploegen kampen namelijk hetzelfde probleem: een gebrek aan scorend vermogen. Voor Smolevichi is de situatie na drie wedstrijden wel een stuk problematischer dan voor Soligorsk. Smolevichi krijgt voor eigen publiek de kans om weg te komen uit de onderste regionen. 

Het team staat namelijk op de voorlaatste plek met slechts één punt en snakt naar een overwinning. De ploeg van Aleksandr Brazevich kwam in drie wedstrijden pas één keer tot scoren en kreeg drie doelpunten om de oren. Het doelsaldo van Soligorsk is ook opzienbaren, aangezien dit team pas twee keer wist te scoren en één doelpunt tegen kreeg. Met vier punten uit drie wedstrijden vinden we Soligorsk terug op de negende plek. Als de voortekenen niet bedriegen mogen we blij zijn dat als er überhaupt gescoord wordt in dit duel. Zet jij in op under 2.5 goals

Minsk - BATE Borisov

De andere club uit Minsk krijgt dit weekend bezoek van een club van naam en faam. BATE Borisov bouwde in de afgelopen jaren een Europese status op als deelnemer van de Europa League. In de strijd om de titel moest er afgelopen seizoen een pas op de plaats gemaakt worden. Dit seizoen lukt het BATE vooralsnog niet om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Drie punten uit drie wedstrijden is niet titelkandidaat-waardig. Het zal een lastige klus worden om de negatieve uitreeks te doorbreken. 

De laatste drie uitduels werden allemaal verloren door BATE. Daar tegenover staat dat Minsk juist uitermate goed presteert in eigen huis. Minsk verloor slechts één duel van haar laatste 11 thuiswedstrijden. De club uit de hoofdstad van Wit-Rusland staat op een keurige derde plek na drie wedstrijden en zal er alles aan doen om na deze speelronde bovenaan te staan. 

Wat vind jij?

Wie is de koploper na speelronde vier van de Vysjejsjaja Liga?