Logo
betting-nieuws

Keert Ronaldo terug naar oude liefde? Dit zeggen de bookmakers


Cristiano Ronaldo behoort samen met Lionel Messi tot de beste voetballers van hun generatie. Beiden zijn van een extreem hoog niveau op hun eigen manier. Eén gemene deler van deze twee wereldsterren is het maken van doelpunten. Daar hebben ze een specialiteit van gemaakt.

Ronaldo doet dat sinds de zomer van 2018 in de Serie A bij Juventus. Maar het zou zo maar kunnen dat Ronaldo deze zomer vertrekt uit Italië. Het gonst van de geruchten over een eventuele terugkeer naar één van zijn oude liefdes.

Van slijtage lijkt bij Ronaldo nog geen sprake, nog niet in de competitie in ieder geval, want de Portugees wist dit seizoen al 21 keer te scoren in 22 wedstrijden. Aan het begin van dit seizoen vonden critici dat Ronaldo langzamer was geworden, niet zo meer goed als eerder. Dat is, gezien zijn 35-jarige leeftijd, ook helemaal niet raar. Maar Ronaldo presteerde het om de criticasters de mond te snoeren, door aan de lopende band weer te gaan scoren.  

Ronaldo kwam niet tot scoren in de laatste twee wedstrijden voordat de voetbalwereld tot stilstand kwam door het coronavirus. Zijn reeks daarvoor is echter duizelingwekkend. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop maakte Ronaldo korte metten met Cagliari door een hattrick te maken. In de acht wedstrijden die daarna volgden, verdeeld over de competitie en Coppa Italia, kwam hij telkens tot scoren, waaronder twee doelpunten tegen Fiorentina en Parma. 

Het wonderkind van Madeira bewijst ook in Italië een garantie voor doelpunten te zijn. Dat liet hij eerder al zien in Engeland, Spanje en - toen zijn carrière net gestalte kreeg - ook in Portugal. Het gemis van Ronaldo doet zich in Madrid ruim anderhalf jaar na zijn afscheid nog steeds voelen. De Koninklijke dacht met Eden Hazard vorig jaar eindelijk een nieuwe galatico aan boord te hebben. De Belgische ster kwakelt sinds zijn komst naar de Spaanse hoofdstad echter met blessures, waardoor hij zijn echte klasse nog niet heeft kunnen tonen in Santiago Bernabéu. 

Met Real Madrid kende Ronaldo de succesvolste periode uit zijn carrière. Hij won er maar liefst vier keer de Champions League, werd er twee keer landskampioen en sleepte elf persoonlijke prijzen binnen, behoudens de topscorertitels. 

Vanuit Spanje worden smeekbeden voor een terugkeer van de verloren zoon steeds luider. Ronaldo moet z'n eigen leemte gaan opvullen. Een mogelijke terugkeer in het maagdelijke wit van Madrid schept enorm hoge verwachtingen, dus of de speler in kwestie dit ziet zitten is nog maar de vraag. Ronaldo is super fit en kan zeker nog een aantal jaren mee op topniveau, maar hij zal niet meer het niveau benaderen dat hij had in zijn eerste Real-periode. 

Corriere dello Sport maakte deze week melding van een mogelijke terugkeer naar zijn oude liefde. Ronaldo zou in dat geval wel genoegen moeten nemen met een flinke salarisverlaging. Zidane zou graag weer willen werken met zijn oude oogappeltje en Ronaldo zou zich volgens het medium ook gevleid voelen door de belangstelling. Nadat Corriere dello Sport groot uitpakte met dit verhaal, ging Tuttosport op onderzoek uit. 

De prestigestrijd tussen de Italiaanse sportkranten kwam door de geruchtenstroom over Ronaldo aan de oppervlakte, want Tuttosport meldde een paar dagen later dat Ronaldo en ook Matthijs de Ligt hun club trouw blijven. Welk medium in deze gelijk heeft, zullen we niet snel weten. Het is in ieder geval voer voor speculatie en daar springen de bookmakers handig op in. 

Bookmaker Betway acht het niet waarschijnlijk dat Ronaldo aan een tweede periode zal beginnen bij de club waar hij zijn grootste successen vierde. De notering voor een terugkeer naar Madrid staat op 8,00 bij deze bookmaker. Het ligt volgens deze bookmaker meer voor de hand dat Ronaldo in de herfst van zijn carrière nog een avontuur aangaat in de Verenigde Staten. Voegt de Portugees zich bij een willkeurige club uit de MLS, dan ontvang je 4,5 keer je inzet terug. Dat is meteen de laagste notering van deze weddenschap. 

Andere opties die gegeven worden zijn Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester United of een club uit China. Voor deze clubs beginnen de noteringen vanaf 8,00 of hoger. 

Wat vind jij?

Waar voetbalt Cristiano Ronaldo na de zomer?