Logo
betting-nieuws

Bookmakers bieden corona-weddenschappen aan: wanneer gaan de scholen weer open?


De grootste inkomstenbron is door het uitstellen van de meeste sportwedstrijden bij de gokkantoren opgedroogd. Gokkers kunnen niet inzetten op hun favoriete voetbalclubs, maar bij de bookmakers zitten ze niet stil, om het aanbod toch op peil te houden. Een heikel onderwerp als de coronavirus wordt door hen niet geschuwd. Ze proberen er zelfs geld aan te verdienen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld in te zetten op  het moment wanneer de scholen weer opengaan. 

Behalve de Wit-Russische competitie, die volop in de schijnwerpers staat, is er voor sportliefhebbers weinig om op te gokken. Bookmakers bieden vaker weddenschappen aan die betrekking hebben op de maatschappij. Zo is alles wat Donald Trump doet als president van de Verenigde Staten een populair onderwerp om in te zetten. Die weddenschappen zou je nog ludiek kunnen noemen. 

Nu gaan er een aantal bookmakers toch een stap verder. Via Engelse en Russische bookmakers is het mogelijk om in te zetten op maatregelen die worden genomen ter bestrijding van het coronavirus. Eén van de mogelijkheden die Smarkets.com aanbiedt, een Engelse website, is het moment waarop de scholen in Engeland weer open gaan. 

Daarnaast richt Smarkets zich ook nog wel op voetbal, al kan het natuurlijk niet los worden gezien van de coronacrisis. De trotse koploper van de Premier League, Liverpool, heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Het platform geeft de kans om in zetten of Liverpool door de voetbalbond FA nog wordt uitgeroepen tot kampioen van het seizoen 2019/'20. 

Deze bookmaker heeft ook een kopje 'reizen' onder al z'n corona-weddenschappen. De luchtvaart ligt zo'n beetje helemaal stil. Enkel vrachtvluchten en noodzakelijke vluchten worden nog uitgevoerd. British Airways vliegt niet naar China op dit moment. Smarkets biedt de mogelijkheid aan om te wedden op het moment dat ze weer naar China gaan vliegen. 

Het Russische BetCity legt de focus volledig op de WHO, de Wereldgezonheidsorganisatie. De WHO heeft een cruciale rol in het bestrijden van de pandemie. BetCity dicht de WHO een grote verantwoordelijkheid toe voor het ontwikkelen van een vaccin tegen het coronavirus. Je kunt op deze Russische website inzetten of de WHO voor het einde van dit jaar een vaccin heeft ontwikkeld. Een andere weddenschap gaat over het einde van de pandemie. Slaagt de WHO de pandemie voor het begin van 2021 een halt toe te roepen, dan ontvang je 1.55 keer je inzet terug bij dit gokkantoor. 

dit-zijn-de-vijf-meest-bizarre-trump-weddenschappen
betting-nieuws

Dit zijn de vijf meest bizarre Trump-weddenschappen

Nu voor het overgrote deel de sport stilligt in de wereld, bewandelt WijWedden ook zijwegen op zoek...

Lees meer

Bij een ronde langs de bookmakers valt op dat de Wit-Russische competitie overal bovenaan staat. Vanuit de hele wereld wordt er massaal gegokt op deze betrekkelijk kleine competitie. Wit-Rusland is zowat het enige land op de wereld waar nog op profniveau gevoetbald wordt. De kritiek op Wit-Rusland houdt al zo'n twee weken aan, maar men wil daar nog van geen wijken weten. Komende vrijdag begint de vierde speelronde van het seizoen en de meeste bookmakers hebben de mogelijkheid om ook hier weer op in te zetten. 

Sportzenders over de hele wereld zitten verlegen om content. De Vysjejsjaja Liga is een pleister op de wonden bij een gebrek aan sportwedstrijden. De rechten van de Wit-Russische competitie zijn al aan tien landen verkocht, waaronder India en Israël. 

Wat vind jij?

Ga jij inzetten op een corona-weddenschap?