Logo
betting-nieuws

Beleef dit weekend opnieuw WK-plezier, FIFA zendt onvergetelijke Nederland - Mexico uit


Nadat de NOS al de legendarische openingswedstrijd van het WK 2014 tussen Spanje en Nederland uitzond, kunnen we dit weekend een andere onvergetelijke wedstrijd van dat toernooi opnieuw beleven. Op basis van een poll streamt de FIFA komende zondag vanaf 18.00 Nederland - Mexico, de 'no era penal'-wedstrijd, nog een keer. 

Oranje bereikte met piepen en kraken de kwartfinale van het WK in Brazilië. Mexico stond in grootste deel van de wedstrijd namelijk op een 0-1 voorsprong. Wesley Sneijder bracht het Nederlands elftal vlak voor tijd op gelijke hoogte, waarna Klaas-Jan Huntelaar vanaf de stip zijn ploeg naar de kwartfinale schoot. Om die penalty was het nodige te doen. Deze werd versierd door Arjen Robben, die op discutabele wijze over het been van Rafa Marquez ging. Volgens de Mexicanen had deze strafschop nooit toegekend mogen worden. 

Eén Mexicaanse voetbalfan was er zo kwaad over dat hij dagenlang een bericht op Twitter de wereld inslingerde met de tekst: 'no era pena' oftewel het was geen penalty.