Logo
betting-nieuws

Wat is een goede weddenschap voor het door coronavirus uitgestelde EK?


Het EK voetbal is door de pandemie van het coronavirus verschoven naar de zomer van volgend jaar. Vooruitblikkend op het toernooi in 2021 zetten we uiteen wie er gebaat is bij het uitstellen van het EK. We komen dan al snel uit bij het Nederlands elftal en nationale team van Engeland. Gaan deze teams verrassen op het EK van 2021? 

Memphis Depay was bezig met een race tegen de klok om deze zomer te kunnen deelnemen aan het EK voetbal. Een Oranje met of zonder de ster van Olympique Lyon scheelt een slok op een borrel. Depay scheurde afgelopen najaar zijn kruisband af en toonde zich al snel weer op het veld. Er werden vraagtekens gezet bij de herstelmethode van de aanvaller, aangezien ook al snel de bal er weer aan te pas kwam. Voor Depay is het uitstellen van een toernooi een zegen. Hij kan zo op gedegen wijze terug komen op zijn oude niveau. 

Dat zal ook bondscoach Ronald Koeman geruststellen. Koeman zal de keuzes in de voorhoede van Oranje steeds verder slinken, naarmate het EK dichterbij kwam. Zo is ook bijvoorbeeld Donyell Malen nog op de weg terug. Naar alle waarschijnlijkheid had Koeman Myron Boadu en Calvin Stengs geselecteerd. Spelers die nu nog een jaar kunnen rijpen en volgend jaar op het EK nóg beter zullen zijn. Al met al vaart het Nederlands elftal wel bij een EK in 2021. 

Engeland zal naar verwachting ook de vruchten plukken van verplaatsen van het EK naar de volgende zomer. De selectie van Gareth Southgate beschikt over een goede mix van ervaring en talent. Southgate zag topspitsen Marcus Rashford en Harry Kane geblesseerd raken. Daardoor kwam de 33-jarige Jamie Vardy weer in beeld. De spits van Leicester City maakte al 19 doelpunten dit seizoen. Nu Rashford en Kane voldoende tijd krijgen om te herstellen, heeft Southgate genoeg te kiezen. 

Eén van de potentiële blikvangers van The Three Lions is Jadon Sancho. De rijzende ster van Borussia Dortmund wordt al in verband gebracht met een transfer naar de absolute top. Naast Sancho kan Southgate ook beschikken over talenten als Phil Foden, Mason Mount, Callum Hodson-Odoi en Tammy Abraham. 

Natuurlijk mogen we wereldkampioen Frankrijk en het talentvolle Spanje niet uitvlakken. Waarom Oranje en Engeland uitgelicht worden? Bij deze nationale elftallen staat er een vracht aan talent te trappelen, die er komende zomer nog niet klaar voor zou zijn. Al deze talenten krijgen een nog een jaar de kans verder te rijpen, waardoor het niveau van de teams omhoog zal gaan. 

Voor België pakt de verplaatsing van het Europese toernooi misschien wel het meest nadelig uit. Tijdens de afgelopen twee eindtoernooi hadden de Belgen uitstekende lichtingen. Het probleem is dat deze spelers nu op leeftijd raken en ook niet altijd op speeltijd kunnen rekenen. Vooral in de defensie begint het te piepen en te kraken, denk bijvoorbeeld aan Jan Verthongen op de bank bij Tottenham Hotspur.  

Feit is dat de vervangers van Verthongen niet in de Europese top spelen. Dedryck Boyata speelt in het hart van de defensie bij Hertha BSC in de Bundesliga. Jason Denayer is ploeggenoot van Memphis Depay bij Olympique Lyon. Thomas Meunier staat nog onder contract bij Paris Saint-Germain, maar kan net als Verthongen niet altijd op speeltijd rekenen. De grootste puzzel voor bondscoach Roberto Martínez ligt dus achterin. Op het middenveld en in de aanval worden de spelers ook ouder, maar dat zijn wel spelers van wereldklasse. Op hen kan Martínez volgend jaar ook nog terugvallen. 

Aan ieder toernooi waar Duitsland aan meedoet wordt het automatisch tot één van de favorieten gebombadeerd. Dat zal volgend jaar niet anders zijn. Joachim Löw heeft de beschikking over een zeer uitgebalanceerd elftal met een aantal spelers die in de bloei van hun carrière zitten. Leroy Sané heeft nog ruim een jaar de tijd om toe te werken naar de topvorm. Samen met de eveneens snelle Serge Gnarby vormt hij een dodelijk duo in die Mannschaft. Het is één van de wapens waar Löw over beschikt. 

Kijkend naar de leeftijdsopbouw van de selecties ziet het er veelbelovend uit voor Nederland, Engeland en Spanje. Het Nederlands elftal presenteert zich voor de zomer van 2021 als een echte outsider. De huidige generatie internationals kan onbevangen de strijd aangaan met de uitgebluste internationals van bijvoorbeeld België en Frankrijk. Spanje moest op de afgelopen toernooien een pas op de plaats maken. Nu komt er weer lichting aan die tot de verbeelding gaat spreken. 

Wat vind jij?

Wie is de grootste outsider voor het winnen van het EK in 2021?