Logo
betting-nieuws

Wedden in tijden van corona: "Mensen zetten in op dingen waar ze geen verstand van hebben"


Doordat ruim 90% van alle sportevenementen zijn gecanceld blijven er slechts een handjevol sportwedstrijden over waar op gewed kan worden. Gokkers blijven in deze coronacrisis zoeken naar inzetmogelijkheden van oefenwedstrijden in Zweden, tot sumoworstelen. Voor deze fanatieke gokkers geldt het inzetten als een sociaal ritueel en helpt het hen deze donkere periode door te komen. 

De grootste sporten van de wereld vielen als dominosteentjes om. Op 11 maart werd Utah Jazz-speler Rudy Gobert op het coronavirus, waarna de NBA werd stilgelegd. De Premier League probeerde nog zo lang mogelijk door te voetballen, maar nadat Arsenal-coach Mikel Arteta ook positief testte werd de competitie alsnog opgeschort. In een rap tempo verdwenen zo'n beetje alle sportwedstrijden die er toedoen van de kalender. Toch zijn er altijd landen die de lijn van de massa niet volgen. 

In Europa is het zo dat er in Wit-Rusland op het hoogste niveau nog gevoetbald wordt. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Europa zijn er in de Wit-Russische competitie al twee speelrondes afgewerkt. Speelronde drie gaat voorlopig ook nog gewoon volgens schema door. De voetbalcompetitie in Nicaragua is ook nog niet stilgelegd, tot grote onsteltenis van de spelers aldaar. Teams spelen hun wedstrijden achter gesloten deuren en komen met mondkapjes op het veld op. 

Het gokken op sportwedstrijden zit gebakken in de Engelse cultuur. Daar komt het wegvallen van al die wedstrijden extra hard aan. Op elke hoek van de straat vind je wel een gokkantoor waar men de weddenschappen kan indienen. De toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk berekende dat de Britse bevolking zo'n 14 miljard besteed bij de bookmakers om in te zetten. 

Om hun klanten zo goed mogelijk in de behoefte te blijven voorzien speuren de bookmakers het internet af naar mogelijkheden om in te zetten. Daar weten de Zweedse amateurvoetballers alles van. Prompt werden oefenwedstrijden van een achtste klasser tegen een zevende klasser online gezet op de site van een bookmaker. Gokkers kregen de mogelijkheid om in te zetten op deze oefenpot en dat zorgde voor veel tumult. De Zweedse amateurs werden via social media bestookt door gokkers uit de hele wereld. Uiteindelijk werd besloten deze vriendschappelijke ontmoeting af te gelasten. 

Naast de Wit-Russische competitie, de Nicaraguaanse competitie is ook de competitie in Haïti in trek bij gokkers, die sinds kort is toegevoegd aan het aanbod bij de bookmaker. William Hill, één van de grootste wedkantoren van het Verenigd Koninkrijk, ziet dat gokkers hun aandacht verleggen naar E-sports, tafeltennis en onder andere sumoworstelen. "Sumoworstelen stond in de top vijf, tot onze grote verrassing. Mensen zetten in op dingen waar ze niets van af weten. Marge-technisch, maken we significant meer winst", laat een woordvoer van William Hill weten aan Insider.com

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van van het coronavirus moesten ook de fysieke gokkantoren van William Hill hun deuren sluiten. Daarmee valt ook de sociale functie die het gokkantoor in het normale Britse leven heeft weg, zo legt de woordvoerder uit. "Veel mensen gebruiken het inzetten als sociale interactie. Gepensioneerden komen binnen met hun formulieren en worden geholpen bij het invullen. Daar krijgen ze ook een gratis kopje thee bij. 

zweedse-amateurs-cancelen-oefenpotje-door-massale-weddenschappen
betting-nieuws

Zweedse amateurs cancelen oefenpotje door massale weddenschappen

Nietsvermoedend organiseerden Eskilstuna FC en Näshulta GoIF voor afgelopen maandag een...

Lees meer