Logo
betting-nieuws

Ook in Nicaragua wordt er 'gewoon' gevoetbald


Juventus kennen we hier alleen als de grote topclub uit Italië, waar Cristiano Ronaldo de grote ster is. Echter is er ook nog een Juventus FC, dat uitkomt in de Nicaraguaanse competitie. In het Zuid-Amerikaanse land wordt, net als in Wit-Rusland, voorlopig gewoon door gevoetbald. Vanavond staan er twee wedstrijden op het programma. 

Nicaragua is één van de armste landen uit de regio. Lees je wat meer over dit land, dan is het nog niet zo gek dat de voetbalcompetitie nog niet is stilgelegd. Dat de bal nog rolt in Nicaragua, wordt door de rest van de wereld met open mond gadegeslagen. In Nicaragua denken ze echter heel anders over de huidige coronacrisis. 

De Nicaraguaanse bevolking heeft een rotsvast vertrouwen in God. Volgens de Daniel Ortega, de president van het land, houdt God het coronavirus op afstand. Daarom heeft Ortega ook nog geen maatregelen ingevoerd ter bestrijding van het virus. Omringende landen maken zich ernstige zorgen over de afwachtende houding van de president. 

Door het beleid van Ortega ten aanzien van de coronacrisis kan er voorlopig ook nog gevoetbald worden in Nicaragua. Afgelopen weekend won Managua FC met 2-1 van Diriangen FC en blijft het de trotse koploper van de Primera Division. Deze topper tussen de nummer één en twee werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Er zijn spelers die liever niet voetballen, maar ze doen het toch, omdat ze anders dreigen ontslagen te worden. In de Argentijnse krant La Nacion deed een speler van de nummer vier van de competitie, Deportivo Walter Ferreti, zijn beklag. "Het is ongelooflijk dat de wedstrijden doorgaan", zei Leandro Figueroa. Een stemming waaraan alle clubs aan deelnamen heeft bepaald dat de competitie 'gewoon' doorgaat. Slechts één club stemde tegen: Diriangen FC.

De bookmaker geeft ook nog steeds de mogelijkheid om in te zetten op de Nicaraguaanse Primera Division. Real Madriz, de nummer zeven, speelt vanavond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Deportivo Las Sabanas. De bookmaker wijst geen favoriet aan voor dit duel. De noteringen voor beide teams schommelen rond de 2,50. 

Wat vind jij?

Wie wint de kraker in de Primera Division?


De situatie in Nicaragua lijkt op de situatie in Wit-Rusland, want ook daar is de competitie nog niet stilgelegd. In Wit-Rusland worden de wedstrijden met publiek gespeeld en dat leverde de Wit-Russische bond al een hoop kritiek op. Alexander Lukashenko, de president aldaar, houdt zich niet vast aan God, maar denkt dat een bezoekje aan de sauna het virus zal verdrijven. Ook het werken op het land en af en toe een slok wodka, doet wonderen volgens Lukashenko. 

De woorden van Lukashenko schoten in het verkeerde keelgat bij oud-voetballer Aleksander Hleb. Hij gaaf aan dat het lijkt alsof niemand het coronavirus boeit in Wit-Rusland, terwijl alle competities in Europa zijn stilgelegd. Eén van de spelers die nog aan de bak moet is Darko Bodul. De voormalig speler van onder andere sc Heerenveen en Ajax, stelt tegenover The Courier, dat de woorden van Lukashenko, niet door iedereen serieus genomen wordt. "De rest van het land weet ook dat dit absurd is en reageert op de juiste manier. Het probleem is dat de president met een ijzeren hand regeert", aldus de aanvaller.