Logo
betting-nieuws

Coronacrisis? De Wit-Russische competitie geeft geen moer


Het lag in de lijn der verwachting dat ook de Wit-Russische voetbalcompetitie deze week stilgelegd zou worden. Maar terwijl heel Europa op z'n gat ligt, wordt er in Wit-Rusland nog gewoon gevoetbald alsof er niets aan de hand is. Dit weekend wordt er een complete speelronde afgewerkt, waarvan vandaag de laatste wedstrijden op het programma staan. 

Met open mond kijkt de rest van Europa naar Wit-Rusland. Nadat vorige week de eerste speelronde van de competitie al 'gewoon' doorging, de situaties in Spanje en Italië verslechterden, begon afgelopen vrijdag de tweede speelronde. In Wit-Rusland gaat leven verder zoals het dat altijd heeft gedaan. De mensen gaan naar het voetbal, de restaurants zitten vol en president Alyaksandr Lukashenka moedigt zijn volk aan door te gaan met werken. 

Lukashenka bagtalliseert het virus. Een glasje wodka per dag moet voldoende zijn om het coronavirus te bestrijden volgens de Wit-Russische competitie. Het stuit voormalig international Aliaksandr Hleb tegen de borst. De middenvelder die fuore maakte bij onder andere Barcelona en Arsenal sluit zijn ogen niet voor wat er gaande is in Europa. 

"Iedereen traint hier nog gewoon, het maakt ze echt helemaal niks uit. Ik let op de gezondheid van mij en mijn familie, beperk de contacten tot een minimum. Dit is gewoon heel erg moelijk uit te leggen. Alle competities liggen stil, maar wij lijken het geen probleem te vinden. Waarom? Ik weet het niet", zo sprak hij zijn verbazing uit deze week. 

Speelronde twee van de Wit-Russische competitie kent vandaag twee wedstrijden. FK Smaliavitsji neemt het om 15.00 uur op tegen Isloch. Neman Grodno speelt de thuiswedstrijd tegen FK Vitebsk. Vitebsk komt bij een overwinning op zes punten en wordt dan mede-koploper samen met FC Mins, FC Bgu Minsk en Torpedo Zhodino. 

Om je een beeld te geven van hoe het er bij de gemiddelde wedstrijd in Wit-Rusland aan toegaat, moet je even onderstaande video bekijken van een fanatieke groundhopper. De stadions zijn over het algemeen niet heel groot, maar des te fanatieker is het publiek. Ook wordt er vanaf de bank met passie meegeleefd, wat nog wel eens tot een opstootje kan leiden. 

Wit-Rusland is voorlopig de enige plek in Europa waar een bal rolt en dat hebben de bookmakers ook in de gaten. Zo lang er nog gevoetbald is het mogelijk om in te zetten op deze wedstrijden. Een overwinning van het thuisspelende FC Smaliavitsji levert ruim vier keer je inzet op bij de bookmaker. Wint Vitebsk op bezoek bij Neman Grodno, dan ontvang je bijna drie keer je inzet terug. 

beleef-het-legendarische-wk-voetbal-uit-2014-dit-weekend-opnieuw
betting-nieuws

Beleef het legendarische WK Voetbal uit 2014 dit weekend opnieuw

Het WK Voetbal in 2014 lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Het eindtoernooi in Brazilië was de...

Lees meer